Κινητοποίηση της Πανσπουδαστικής για το νέο νομοσχέδιο παιδείας στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2021 09:57

Κινητοποίηση της Πανσπουδαστικής για το νέο νομοσχέδιο παιδείας στην Ορεστιάδα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας κινητοποίηση για το νέο νομοσχέδιο παιδείας από τα μέλη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια! Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, με αναβολές κλινικών, εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων, εξεταστικών χωρίς συγγράματα, με τους πρωτοετείς φοιτητές να μην έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο, ενώ με τους μεγαλύτερους να έχουν ξεχάσει πώς είναι! Ένας χρόνος γεμάτος με τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητα στα σπίτια μας, αφού πολλοί γονείς απολύθηκαν, άλλοι μπήκαν σε αναστολή, ενώ όλοι αγωνιούμε για την υγεία και το μέλλον μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε!

Η κυβέρνηση δίνει 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία & κάμερες στα Πανεπιστήμια αλλά προχωρά σε 8% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Έκανε 73 λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι (συνολικά μόλις 400!!!), τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού για να διεξαχθούν μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια σε περισσότερα ολιγάριθμα κλιμάκια. 1 στους 10 φοιτητές κατάφερε να γίνει δεκτός σε φοιτητική εστία (από τους ήδη ελάχιστους που δικαιούνται) και την ίδια ώρα η πλειοψηφία των φοιτητών πληρώνει υπέρογκα ποσά για νοίκι.


ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια!

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ 

·   Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν. Ενώ αποτελεί πρόκληση και για όσους εργάζονται και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα! Υποβάθμιση για το κύρος των σχολών δεν είναι ο αριθμός των αποφοίτων, αλλά οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακών εξοπλισμών, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει στις σχολές μας.

·    Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

·  Εξασφαλίζουν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια!!! Γι’ αυτό, παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Απαιτούμε-Διεκδικούμε:

·  Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

·  Όχι στα νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.

·  Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

·  Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.

·  Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια.

· Άμεση χρηματοδότηση των σχολών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και ένταξη όλων των κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό

·  Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών.

·  Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.

·  Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.

·  Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές. 

·   Άμεση άδεια μεταφοράς φοιτητών στον τόπο σπουδών και κατοικίας τους.


Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2021 09:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV