Κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 9 Σεπτεμβρίου, 2020 12:30

Κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας προανήγγειλε η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου καλώντας τους γονείς στο πλευρό της καθώς μια σειρά προβλημάτων,όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα επηρεάσουν τη σχολική ζωή τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους:

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι!

Σε λίγες μέρες αρχίζει μια νέα σχολική χρονικά και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα γυρίσουν στα σχολεία τους. Η χρονιά αυτή, όμως, δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Τα σχολεία θα ανοίξουν σε συνθήκες πανδημίας και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Οι δύο πάνινες μάσκες που θα διανεμηθούν στα παιδιά δεν αρκούν ως μέτρο προστασίας. Όσο για την εκτίμηση της Υπουργού Παιδείας ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα στα ελληνικά σχολεία είναι 17 άτομα σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Παράλληλα, δεν είναι ακόμη συγκεκριμένο όλο το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων.


Πιο συγκεκριμένα για τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία της Β΄/θμιας Εκπ/σης είναι υπερπλήρη, το προσωπικό καθαριότητας δεν είναι επαρκές (πέρυσι υπήρχαν σχολεία χωρίς καθαρίστριες) και το νεοϊδρυθέν 6ο Γυμνάσιο θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες που θα παραχωρήσει το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο, αφού δεν έχουν παραδοθεί να νέα σχολικά κτίρια που έχουν κτιστεί στην περιοχή ΚΕΓΕ. Επίσης, τμήματα του 4ου ΕΠΑΛ φιλοξενούνται  στο 2ο και 3ο ΓΕΛ .

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  και τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη, 10/9, ώρα 12.00, για να απαιτήσουμε άμεσα από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στο  κτιριακό ζήτημα που έχει προκύψει  :

1.Να παραδοθούν για άμεση λειτουργία οι δύο σχολικές στέγες της περιοχής ΚΕΓΕ, ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα σχολεία της πόλης και να απελευθερωθούν αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να γίνει δυνατή  η δημιουργία μικρότερων τμημάτων.

2.Να γίνει πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών για τα σχολεία, ώστε οι σχολικοί χώροι να απολυμαίνονται συστηματικά και να τηρείται σχολαστική καθαριότητα των σχολικών χώρων. Να απαιτήσουμε οι καθαρίστριες που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο και είναι μειωμένου ωραρίου να προσληφθούν φέτος ως καθαρίστριες πλήρους ωραρίου, ώστε να είναι στη διάθεση των σχολείων σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

3.Να διατεθούν αίθουσες προκάτ, όπου αυτό είναι δυνατό, οι οποίες θα αποτελέσουν μια προσωρινή λύση στο  πρόβλημα σχολικής στέγης στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα,  για να ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις και να εξασφαλιστούν  οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας τους , εμείς οι εκπαιδευτικοί ως κλάδος απαιτούμε από το υπουργείο και την κυβέρνηση :

-Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

-Μείωση μαθητών ανά τμήμα (πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος λόγω πανδημίας), ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτερο όριο 15 μαθητές ανά τμήμα.

-Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

-Χορήγηση αναγκαίου αριθμού ιατρικών μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

– Περιορισμό των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.

-Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

-Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

-Οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας και έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών από υγειονομικά κλιμάκια.

-Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών όσο και στους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.

-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/9/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 9 Σεπτεμβρίου, 2020 12:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV