Κινήσεις ελληνικής κυβέρνησης μετά την απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκών λαχανικών στην Ρωσία

Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουνίου, 2011 08:21

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την εισαγωγή λαχανικών από χώρες της Ε.Ε. έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε μέχρι σήμερα καμία από τις μεγάλες διατροφικές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη.

Διαβεβαιώσαμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα κρούσμα της πρόσφατης κρίσης, ότι δεν υπάρχουν εισαγωγές από την Ισπανία ή από άλλες χώρες της Ε.Ε. και ότι πραγματοποιούμε όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους.

Η Ελλάδα παράγει οπωροκηπευτικά υψηλής ποιότητας και δεν μπορεί να είναι θύμα εμπορικών σκοπιμοτήτων μέσω της απαγόρευσης των εισαγωγών από τη Ρωσία, τη στιγμή μάλιστα που τα Ελληνικά προϊόντα ανταποκρίνονται στις αυστηρότατες προδιαγραφές που έχει θέσει η Ρωσία.

Για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις προς τη Ρωσική κυβέρνηση και παράλληλα με επιστολή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την καλούμε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε μαζί με την προστασία των καταναλωτών να προστατεύσει και τους παραγωγούς με ενέργειες προς τη Ρωσική κυβέρνηση αλλά και με μέτρα υποστήριξης των προϊόντων, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις στους Έλληνες παραγωγούς, τους διακινητές και στην Ελληνική οικονομία γενικότερα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η κατάσταση».

Πηγή: ΥΠΑΑΤ


Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουνίου, 2011 08:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV