Κικίλιας: Τρία εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα – Η πρώτη τον Δεκέμβριο

Συντάκτης Νewsroom 18 Αυγούστου, 2020 12:22

Κικίλιας: Τρία εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα – Η πρώτη τον Δεκέμβριο

«Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο» για τον κορονοϊό, σημείωσε το πρωί, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η αναφορά του υπουργού Υγείας έχει να κάνει με τη συμφωνία της ΕΕ για 40Ο εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα διατεθούν στη χώρα μας συνολικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου, με την πρώτη παρτίδα να φτάνει τον Δεκέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η φάση 4 των κλινικών δοκιμών τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Λάιεν, τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο που θα είναι μονή ή διπλή δόση, και γύρω στα 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

Σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων, εφόσον απαιτηθούν, επισημαίνοντας: «Επειδή ξέρουμε ότι επωάζεται σε δύο εβδομάδες ο ιός, θα μετρήσουμε σε δύο εβδομάδες αν θα μαζευτεί το πράγμα και θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα αν χρειαστεί».


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Συντάκτης Νewsroom 18 Αυγούστου, 2020 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV