Κατασκευάζεται νέο εμπορικό κέντρο στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2011 11:39

Ένα εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, στο οποίο θα στεγάζονται δύο καταστήματα που ανήκουν στις μεγαλύτερες και πλέον κερδοφόρες αλυσίδες της Ευρώπης, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε λίγους μήνες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Όπως διαβάσαμε στη “Γνώμη” ο υπεύθυνος του έργου, εκτιμά, ότι το εμπορικό κέντρο θα ανοίξει τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2011 και θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, αλλά και αρκετές συνέργιες με ντόπιους προμηθευτές.

Το εμπορικό κέντρο κατασκευάζεται από την γνωστή και με μεγάλη εμπειρία εταιρεία Arcon Constructions, για λογαριασμό της «W-Reak Estate Unvestments». Αφορά έκταση 45 στρεμμάτων, στον δρόμο Αλεξανδρούπολης – αεροδρομίου, πριν τον Απαλό, όπου θα στεγαστούν καταστήματα της Praktiker και της Carrefour. Το έργο αποτελείται από κτήριο 9.000 τ.μ. ισογείου και 1.885 τ.μ. υπογείου με πλήρη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου 36 στρεμμάτων και 450-500 θέσεις στάθμευσης. Ο προϋπολογισμός της α΄φάσης του έργου ξεπερνάει τα 2,8 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται τον Μάιο του 2011. Η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 8 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για τον Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2011.



Το ζήτημα της λειτουργίας μίας τέτοιας υπεραγοράς, τόσο κοντά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, προβληματίζει τους εμπόρους της. Το θέμα μάλιστα πρόκειται να συζητηθεί διεξοδικά στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος Στάθης Μακρίδης, όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, δεν κρύβει πως υπάρχουν προβληματισμοί και επιφυλάξεις, τόσο για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που εκτιμάται ότι θα προκύψουν, όσο και για το εάν αυτές θα αποβούν εις βάρος κάποιων άλλων θέσεων που υπάρχουν ήδη στην περιοχή.

Πηγή : Εφημερίδα ‘Η Γνώμη’


Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2011 11:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV