Καταγγελίες για αναξιοκρατία και «λάθη» στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα

Συντάκτης Νewsroom 20 Μαρτίου, 2012 17:03

Καταγγελίες για αναξιοκρατία και «λάθη» στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα

Μετά την χτεσινή ανάρτηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 5μηνης εργασίας για τον Δήμο Ορεστιάδας με φορέα υλοποίησης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς από τους υποψηφίους που αντικρίζουν το όνομα τους στον πίνακα των απορριπτέων.

Ιδιαίτερα μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των ενστάσεων που θα υποβληθούν προς το ΑΣΕΠ εντός της τριήμερης προθεσμίας που τάσσει η σχετική προκήρυξη και λήγει την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν την ένστασή τους στο ΑΣΕΠ με συστημένη επιστολή στην οδό Πουλίου 6, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται η εκ νέου προσκόμιση δικαιολογητικών, καθώς το ΑΣΕΠ θα τα αναζητήσει από τον Δικαιούχο.


Μεγάλο θέμα έχει τεθεί με την απόρριψη υποψηφίων για τις θέσεις ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ, όπου απαιτείται σχετικό Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, το οποίο εμπεριέχεται στις καινούριες άδειες οδήγησης  με την καταχώρηση του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε κάθε κατηγορία, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού. Προφανώς ο Δικαιούχος αγνοώντας την προκήρυξη απέρριψε τους υποψηφίους που δεν προσκόμισαν το ανωτέρω Δελτίο, χωρίς να ελέγξει εάν επί της άδειας οδήγησης που προσκόμισαν οι υποψήφιοι υπάρχει καταχώρηση του κοινοτικού αριθμού «95».

Το παράξενο στην υπόθεση με τους πίνακες των απορριπτέων, που προφανώς θέτει θέμα αναξιοπιστίας για την όλη διαδικασία, είναι για παράδειγμα η απόρριψη υποψηφίου για την θέση ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (κωδ. Θέσης 170) με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισε ο υποψήφιος το ανωτέρω Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), ενώ στην προκήρυξη ρητά αναγράφεται ότι δεν απαιτούνται για την θέση αυτή ειδικά τυπικά προσόντα και φυσικά καμία σχέση δεν έχει η θέση αυτή με την οδήγηση επαγγελματικού αυτοκινήτου.

Επομένως, φαίνεται ότι οι καταγγελίες που στο παρελθόν έχουν εκφράσει αρκετοί περί αναξιοπιστίας και «διευκόλυνσης» για ψηφοθηρικούς λόγους αρχίζουν να βρίσκουν έρεισμα. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας είναι υπόλογο απέναντι στους χιλιάδες άνεργους πολίτες που προσήλθαν και υπέβαλαν αίτηση με την ελπίδα ότι θα απασχοληθούν έστω προσωρινά και οφείλει να επανεξετάσει τις αιτήσεις και τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Μαρτίου, 2012 17:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV