Κατέρρευσε στέγη ιστορικού κτιρίου στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Οκτωβρίου, 2020 21:44

Κατέρρευσε στέγη ιστορικού κτιρίου στο Διδυμότειχο

Κατέρρευσε πριν από λίγη ώρα στέγη ιστορικού κτιρίου στην πόλη του Διδυμοτείχου

Κατέρρευσε πριν λίγη ώρα, στέγη παλαιού κτιρίου επί της οδού Σαχτούρη στο Διδυμότειχο, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς σε διερχόμενους. Το κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Σαχτούρη, είναι ένα από τα παλαιά κτήρια που βρίσκονται στην πόλη και λειτουργούσε προ πολλών ετών ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής ενώ πλέον δεν ήταν προς χρήση.

Το περιστατικό και φωτογραφίες από την κατάρρευση κοινοποίησε μέσω τον κοινωνικών δικτύων ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου και μέλος του συλλόγου “Καστροπολίτες” Ιωάννης Σαρσάκης αναφέροντας πως από το 2014 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε ζητηθεί από την τότε δημοτική αρχή να επισκευάσει τις μικρές ζημιές που είχε η σκεπή του κτιρίου με σκοπό και στόχο να το επαναφέρουν στην αρχική του χρήση για την οποία δαπανήθηκαν χρήματα. Παράλληλα ανέφερε την αδράνεια των υπευθύνων που οδήγησε σταδιακά στην σημερινή καταστροφή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε αρχικά ανακαινισθεί επί δημαρχίας Παπατσαρούχα, όπως σημειώνει επιγραφή που είναι διακριτή στο εξωτερικό του τμήμα.

Η ανάρτηση του κ. Σαρσάκη:

Από το 2014 που ιδρυθήκαμε οι Καστροπολίτες είχαμε ζητήσει από την τότε δημοτική αρχή να επισκευάσει τις μικρές ζημιές που είχε η σκεπή του κτιρίου (επί της οδού Σαχτούρη) που λειτουργούσε παλαιότερα ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Σκοπός και στόχος ήταν ως σύλλογος να το επαναφέρουμε στην αρχική του χρήση για την οποία δαπανήθηκαν χρήματα (πόσα όνειρα είχαμε κάνει) !!!!! Οι τότε υπεύθυνοι αδράνησαν (εγκληματικά) αν αναλογιστούμε την κατάληξη που έχει. Μέσα υπήρχαν μηχανήματα, ζωγραφιές, αγιογραφίες και άλλα πολύτιμα πράγματα, τα οποία βεβαίως εδώ και χρόνια έχουν καταστραφεί. Προ 10 λεπτών (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) η σκεπή κατέρρευσε (Δόξα τω Θεώ δεν θρηνήσαμε θύματα). Άραγε θα νιώσουν κάποιοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί ή θα συνεχίσουν απτόητοι να ποζάρουν σε επετειακές και όχι μόνο φωτογραφίες…………………………………….

https://www.facebook.com/kourkouas/posts/2830143660596193


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Οκτωβρίου, 2020 21:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV