Καλό σε γενικές γραμμές το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, μόνο που λείπουν τα βιβλία

Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2011 12:41

Καλό σε γενικές γραμμές το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, μόνο που λείπουν τα βιβλία

Για το ότι γίνονται οι μέγιστες προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η ομαλή έναρξη και μετέπειτα ροή της σχολικής χρονιάς διαβεβαίωσε τους ακροατές μας η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, κ. Αικατερίνη Κούσαντα, μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με το Ράδιο Έβρος στην εκπομπή μεσημεΡΑΔΙΟ με την Πόπη Κουρτίδη.


Όπως επεσήμανε η κ. Κούσαντα, παρά τις δυσκολίες, η φετινή σχολική χρονιά στο νομό μας και συγκεκριμένα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε θετικά και με λιγότερες ελλείψεις σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Ο σχεδιασμός των προηγούμενων μηνών φαίνεται να απέδωσε, ενώ επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την κάλυψη των μοναδικών κενών θέσεων σε δυο νηπιαγωγεία  του νομού (Στέρνας και Κομάρων) .

Ωστόσο, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τη διδακτική ύλη, εφόσον μόλις το 15% των απαραίτητων βιβλίων διατίθεται στα σχολεία του Έβρου. “Το κάθε σχολείο θα πρέπει να βρει τρόπο να χειριστεί το ζήτημα, είτε με φωτοτυπίες ή ζητώντας από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων να επιστρέψουν τα βιβλία που έλαβαν τις προηγούμενες χρονιές” διευκρίνισε η εκπαιδευτικός, ενώ προσέθεσε, πως “ναι, θα το δούμε λοιπόν κι αυτό, τα ‘πρωτάκια’ μας να πηγαίνουν στο σχολείο με φωτοτυπίες τον πρώτο καιρό (…) δυστυχώς, αφού δεν μας έστειλαν βιβλία.”

Η ημερομηνία κλειδί, σύμφωνα με την ίδια είναι, πάντως, η 15η Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Παιδείας, ενδέχεται μέχρι τότε να καλυφθούν τα κενά στα βιβλία.

Ως ιδιαίτερα “ψύχραιμη” μπορεί να χαρακτηριστεί από την άλλη η στάση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, η οποία πραγματοποίησε την Κυριακή πριν την έναρξη των σχολείων την πρώτη σύσκεψη της φετινής χρονιάς καταλήγοντας στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει πρώτα “να δούμε πως θα κυλίσει το πρώτο δεκαπενθήμερο της λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να αποκτηθεί μια σαφή εικόνα για τα προβλήματα, τις πιθανές ελλείψεις και τις νέες αρμοδιότητες των καλλικρατικών δήμων σε σχέση με τα σχολεία”, όπως εξήγησε η πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αγάθη Κουτσούλη.

Παράλληλα και ενώ απηύθυνε παράκληση προς όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής να επικοινωνήσουν με την Ένωση ανακοίνωσε, ότι θα υπάρξουν κι άλλες συσκέψεις και θα επιχειρηθεί ο συντονισμός και με τα σωματεία των εκπαιδευτικών.


Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2011 12:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV