Και οι αστυνομικοί κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Συντάκτης Νewsroom 6 Ιανουαρίου, 2021 21:41

Και οι αστυνομικοί κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Με λύπη, πληροφορηθήκαμε από τα  τοπικά Μ.Μ.Ε την απόφαση η οποία αναρτήθηκε στο Δι@ύγεια αναφορικά με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και την δημιουργία μίας δομής κλειστού τύπου, χωρητικότητας 1500 ατόμων περίπου μαζί με την υφιστάμενη δομή.

Μεγάλη  εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση αυτή αναρτήθηκε της Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και εν μέσω πανδημίας χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποια συζήτηση-διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών. 


Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στο παρελθόν τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και άλλα μέλη της Κυβέρνησης ότι στην περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να γίνει κάποια δομή μεταναστών εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωπολιτικής θέσης που κατέχει ο Νομός μας αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει  αυτή η κίνηση, την 29-12-2020 η ανακολουθία λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης επήλθε με τον ποιο δραματικό τρόπο για την περιοχή μας, με την ανάρτηση της ανωτέρω απόφασης.

 Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε τα γεγονότα του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020 όπου η Τουρκία εξαπέλυσε  μία υβριδικού τύπου επίθεση  εναντίον της Ελλάδας στις Καστανιές χρησιμοποιώντας λαθρομετανάστες ως εργαλεία για να παραβιάσει τα σύνορα της Χώρας μας. Τότε τόσο οι ένστολοι όσο και ο ντόπιος πληθυσμός με αυταπάρνηση και μαχητικότητα αντιμετώπισαν την απειλή η οποία σε όλα τα στάδιά της υποστηριζόταν από την γείτονα χώρα  ενώ τώρα με την απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο θα έχουμε την απειλή μέσα και δίπλα στα σύνορά μας με ότι κινδύνους μπορεί,  αυτό να ενέχει.   

Η Ένωσή μας είναι αντίθετη με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και την αύξηση της χωρητικότητας αυτού, τόσο για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω όσο και για το γεγονός ότι η φύλαξη της συγκεκριμένης δομής ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία με ότι αυτό συνεπάγεται.  

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να χειριστεί προσωπικά το θέμα και να αρθεί άμεσα η  απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία θα θέσει στο άμεσο μέλλον σε κίνδυνο την Ασφάλεια της Πατρίδας μας.  


Συντάκτης Νewsroom 6 Ιανουαρίου, 2021 21:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV