Και η Οικολογία – Αλληλεγγύη ζητά να συζητηθεί το θέμα του χρυσωρυχείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2013 19:42

Και η Οικολογία – Αλληλεγγύη ζητά να συζητηθεί το θέμα του χρυσωρυχείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες αφενός για να σπιλώσουν τους αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής όσο και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, πρέπει να μας οδηγήσουν στην επικαιροποίηση των θέσεων που ομόφωνα έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή. Η επικαιροποίηση αυτών των θέσεων πρέπει να συνοδευτεί με αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής ώστε να γίνουν πλήρως αποδεκτές οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας η οποία αγωνίζεται εδώ και χρόνια κατά των επενδύσεων αυτών.  Ο πρωθυπουργός επίσης δήλωσε ότι θα προστατεύσει με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν βέβαια ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ότι:
Ξέρω ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».

Χρεοκόπησε στην πραγματικότητα ένα μοντέλο Ανάπτυξης που λεηλατούσε τους φυσικούς πόρους και επιβάρυνε το Περιβάλλον. Μιλάμε μεταξύ άλλων για ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν θα το λεηλατεί. 


Η βρώμικη ανάπτυξη δεν είναι Ανάπτυξη.

Η καταστροφή του πλούτου δεν είναι “ανάπτυξη”. Είναι λεηλασία…

Γιατί λαός που μαθαίνει να ισορροπεί με το Περιβάλλον του και να το σέβεται, είναι λαός που αγαπά τον τόπο του, επενδύει στον τόπο του και προκόβει.

Το Περιβάλλον που χαλάσαμε, είναι ένα κομμάτι από το μέλλον των παιδιών μας, που το κλέψαμε.

Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά των εξορύξεων χρυσού, υποστηρίζει έμπρακτα τις θέσεις των κατοίκων και θεωρεί ότι καταστρατηγείται κάθε περιφερειακός σχεδιασμός ο οποίος οδηγεί στη βιώσιμη ευημερία του τόπου και στηρίζεται στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, των ήπιων μορφών ενέργειας.
Το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να υλοποιήσει με πράξεις πλέον τις ειλημμένες αποφάσεις του για τις εξορύξεις χρυσού και να στείλει το μήνυμα στην κεντρική κυβέρνηση ότι οι πολίτες και οι θεσμοθετημένοι φορείς της περιοχής έχουμε ήδη αποφασίσει για τους ίδιους και για το μέλλον των παιδιών μας και απαιτούμε αυτό να γίνει σεβαστό.

Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2013 19:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV