Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Δεκεμβρίου, 2023 13:38

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Άστατος με τοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θυμίζουν περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή της χρονιάς θα γίνει με μέσες θερμοκρασίες πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα (κατά 4 με 8 βαθμούς), όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος Ευρώπης.


Τοπικά όμως θερμοκρασίες κατά 10 με 14 βαθμούς κάτω από τις κανονικές θα επικρατήσουν σε Φιλανδία και Νορβηγία. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη ΒΔ Ευρώπη.

Το ανοιξιάτικο σκηνικό θα διατηρηθεί έως και τα Θεοφάνια στη χώρα μας, οπότε και αναμένεται να φτάσουν από τον βορρά ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν λίγο την θερμοκρασία.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (31/12)

Σήμερα Κυριακή (31/12), τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα σημειωθούν στη χώρα, ενώ σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμους Κελσίου και στα νησιά τους 17 με 19 βαθμους Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (1/1) (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη (1/1)

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από το μεσημέρι στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά ο καιρός βαθμιαία θα είναι σχεδόν αίθριος.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη (3/1)

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: news247.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Δεκεμβρίου, 2023 13:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV