Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2020 09:33

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος παρουσιάζεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη (8/10) με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ, στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα ανατολικά, σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες . Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2020 09:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV