Καβάλα: Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου

Συντάκτης Νewsroom 21 Δεκεμβρίου, 2021 15:18

Καβάλα: Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της.

Η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των ζητημάτων ασφαλείας που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα λόγω της κατάληψης και την έλλειψη διοικητικού ελέγχου στις εγκαταστάσεις και έπειτα από επανειλημμένες, άκαρπες εκκλήσεις της διοίκησης για τερματισμό της παρανομίας.

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δείχνει ότι η ομάδα που είχε καταλάβει τις εγκαταστάσεις του Πρίνου πιθανότατα ετοίμαζε “επίθεση” με υδρόθειο σε περίπτωση επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων ή εισόδου “ανεπιθύμητων” για την κατάληψη προσώπων φέρνει στη δημοσιότητα το ΕΝΑ Channel.


Το βίντεο δείχνει τοποθετημένο ανεμιστήρα μπροστά στη βάνα του αγωγού από τον οποίο περνά όξινο αέριο προς την εγκατάσταση. Τα στελέχη της Ενεργειακής που πραγματοποίησαν κατόπτευση του χώρου μετά την επέμβαση της Αστυνομίας βρήκαν την βάνα ανοικτή, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε διαρροή υδροθείου στην ατμόσφαιρα.

Άλλωστε, η μυρωδιά ήταν έντονη τόσο το πρωί της Τρίτης όσο και την Πέμπτη στη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ακόμη μεγαλύτερο όμως είναι το σοκ που προκαλεί η τοποθέτηση ανεμιστήρα μπροστά στη βάνα! Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτο ρεύμα αέρα με υδρόθειο με κατεύθυνση προς την πύλη του εργοστασίου, κάτι που δείχνει ότι κάποιοι έπαιξαν με την ασφάλεια των εργαζομένων και οποιουδήποτε άλλου μετέβαινε στην εγκατάσταση.

Πηγή: ΕΝΑ Channel


Συντάκτης Νewsroom 21 Δεκεμβρίου, 2021 15:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV