Ικανοποιημένος ο Χατζηγιάννογλου από την επίσκεψη Μενδώνη

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Φεβρουαρίου, 2020 12:15

Ικανοποιημένος ο Χατζηγιάννογλου από την επίσκεψη Μενδώνη

Στη συχνότητα του Ράδιο Έβρος μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στα πλαίσια της περιοδείας Υπουργικού Κλιμακίου στις αρχαιότητες και τα μνημεία της περιοχής του Βορείου Έβρου

Ο κ. Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Υπουργός στο Τέμενος Βαγιαζήτ όπου διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και την αναγκαιότητα της επίσπευσης της αποκατάστασης του.


Όπως τόνισε ο κ. Χατζηγιάννογλου, η κ. Μενδώνη έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της για την περιοχή και μάλιστα ήρθε ενημερωμένη για την κατάσταση τόσο στο Τέμενος Βαγιαζήτ όσο και για την υποστελέχωση του Μουσείου και μάλιστα έδωσε άμεσα εντολές για την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης αλλά και στελέχωσης του μουσείου.

Η κ. Μενδώνη πέρα από το Μουσείο και το Τέμενος ενημερώθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στο Κάστρο του Διδυμοτείχου και συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Χατζηγιάννογλου για τις εργασίες που χρειάζονται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του.

Η εκτίμηση του κ. Χατζηγιάννογλου για την επίσκεψη είναι ,όπως είπε ο ίδιος, ότι σύντομα οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου θα δούνε αποτελέσματα καθώς η κ. Μενδώνη έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες στο Τέμενος και όπως συμπλήρωσε η Υπουργός δείχνει προσωπικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ιστορικό πλούτο του Διδυμοτείχου.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Φεβρουαρίου, 2020 12:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV