Ικανοποίηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου

Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2012 08:54

Ικανοποίηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την ικανοποίηση του για την εντυπωσιακή συμμετοχή των Επιχειρήσεων της πόλης στην εικοσιτετράωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.

Σύσσωμοι οι Έμποροι της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου μαζί με άλλους επαγγελματίες και πορεία στο κέντρο της πόλης.


Στην συγκέντρωση παρεβρέθησαν επαγγελματίες όλων των επαγγελματικών κλάδων. Ομιλίες παραγματοποιήθησαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Μακρίδη, τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Έβρου κ. Κεβρεκίδη και τον Αντιπρόεδρο  του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Χατζημιχαήλ, ενώ στο βήμα προσήλθαν και οι κύριοι Χατζάκης και Αλαβάντας, Πρόεδρος των Κομμωτών  και Πρόεδρος του Σωματείου καταστημάτων Καφέ-Εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου χαιρέτησε την απεργιακή κινητοποίηση, τοποθετήθηκε εμφατικά στα αιτήματα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου δηλώνοντας τις προθέσεις και ενέργειες του Επιμελητηρίου  προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης των αιτημάτων των επαγγελματιών και αναφέρθηκε στα ζητήματα της φορολόγησης με 35% από το πρώτο ευρώ, της διοχέτευσης του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στην πραγματική οικονομία, της μάστιγας του παρεμπορίου στον Νομό και τόνισε την θεσμοθέτηση και την ανάλογη αντιμετώπιση της υπερχρεωμένης επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μίλησε στους παρευρισκομένους στην συγκέντρωση και επισήμανε ότι δεν υπάρχει λογική και δικαιοσύνη σε κανένα μέτρο και ζήτησε το «πάγωμα» όλων των μέτρων καταδίωξης των βαλλόμενων από την κρίση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να καθιερωθεί η μόνιμη και διαρκής ρύθμιση για την «εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση» έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε κάθε είδους ασφαλιστική, φορολογική ή δανειακή ρύθμιση για την αποφυγή της οικονομικής βίας.  Επισήμανε ότι η δραστική μείωση εισοδημάτων η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι υποβαθμίζεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, φτωχοποιείται η χώρα και οδηγείται ο Εμπορικός Κόσμος σε αδιέξοδη κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες είναι οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος. Κλείνοντας δήλωσε ότι το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κρίνεται αβέβαιο και κάθε μία επιχείρηση καλείται να αντιμετωπίσει τον αφανισμό και την εξαθλίωση.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Έβρου σημείωσε στην ομιλία του τον όγκο των επιχειρήσεων που κλείνουν καθημερινά, σχολίασε την οικονομική κατάσταση και τόνισε πως η διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας είναι ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας.

Ο Αντιπρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και άνοιξε την σειρά των ομιλητών, περιέγραψε την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο της τετραετούς οικονομικής ύφεσης και τόνισε την επιδείνωση της ύφεσης και την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης μετά από την επιβολή των βίαιων & οριζόντιων μέτρων τα τελευταία δύο χρόνια. Σημείωσε δε τις καταστροφικές συνέπειες που θα επέλθουν για την μικρομεσαία επιχείρηση, την ελληνική οικονομία και την ίδια την χώρα στην περίπτωση εφαρμογής των νέων μέτρων που συμφωνήθησαν με την Τρόικα κρούοντας παράλληλα τον «κώδωνα του κινδύνου».

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2012 08:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV