Ικανοποίηση από την θερινή τουριστική κίνηση στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2021 11:47

Ικανοποίηση από την θερινή τουριστική κίνηση στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Τσώνης για τις τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας και τον απολογισμό της τουριστικής σεζόν

Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν φέτος λόγω φυσικά της πανδημίας η θερινή τουριστική σεζόν κύλησε πολύ ικανοποιητικά ενώ σε κάποια μέρη της Περιφέρειας οι αριθμοί ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 – έτος που η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, έτος “καταλυτικό” που είχε σημειώσει τα μεγαλύτερα τουριστικά νούμερα. Το θετικό είναι ότι φέτος το καλοκαίρι όλοι ήταν πιο οργανωμένοι, Περιφέρεια και επαγγελματίες, τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, προχώρησε το κομμάτι του εμβολιασμού ενώ το γεγονός ότι επιτράπηκαν τα ταξίδια με το ψηφιακό πιστοποιητικό, τα τελωνεία άνοιξαν και οι τουρίστες λόγω συνθηκών επέλεξαν μέρη ασφαλή όπως η περιοχή μας, ένα χαρακτηριστικό που θα εκμεταλλευτεί η Περιφέρεια τουριστικά και θα ωφεληθεί η περιοχή και μελλοντικά, όπως είπε ο κ. Τσώνης. Χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα σημαντικό πως τα δύο νησιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Σαμοθράκη και η Θάσος, ήταν τα μοναδικά “πράσινα” σε επίπεδο Μεσογείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επιπρόσθετα έκανε λόγο επίσης και για σημαντικές τουριστικές δράσεις, όπως η επιλογή του Σουφλίου στις υποψηφιότητες στα «Best Tourism Villages», συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, η ψηφιοποίηση μονοπατιών για τον ορεινό και τον περιπατητικό τουρισμό, η ανάπτυξη κατά μήκος της Εγνατίας Οδού ενός τουριστικού προϊόντος που αφορά τον πολιτισμό, την γαστρονομία και αξιοθέατα κατά μήκος της οδού, σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη ενισχύεται το κομμάτι της γαστρονομίας (κομμάτι στο οποίο η περιοχή εμφανίζει μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα) αλλά και πολλές ακόμα δράσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα. “Θεωρώ ότι είναι μια καινούρια εποχή για την περιοχή μας” εκτίμησε ο κ. Τσώνης μιλώντας παράλληλα για τον τουρισμό μετά τον κορονοϊό όπως ο εσωτερικός τουρισμός που υπήρξε αρκετά φέτος στην περιφέρεια, αλλά και οι “διαφορετικοί” και ασφαλείς προορισμοί.


Στο νέο σάιτ της Περιφέρειας υπάρχει πλέον ένα νέο κομμάτι όπου μπορεί ο πολίτης να μπει και να δει σημαία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής με απεικόνιση 360 μοιρών ώστε να μπορεί κάποιος να περιηγηθεί διαδικτυακά στα μνημεία, να τα γνωρίσει και έπειτα να τα επισκεφθεί δια ζώσης.

Για το βόρειο τμήμα του Έβρου ο κ. Τσώνης μίλησε για την κατασκευή του μουσείου στον Τύμβο Ζώνης-Μ. Δοξιπάρας, κάτι που αναμένεται να γίνει πόλος έλξης τουριστών από τα Βαλκάνια, ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο ωστόσο τόνισε ότι η ανάπτυξη υποδομών συνδέεται άμεσα με το τουριστικό κομμάτι.

Τέλος, με αφορμή το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που μιλάει για την πρόσβαση ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας αντιμετωπίζει το τουριστικό κομμάτι σφαιρικά και σε προτεραιότητα, ξεφεύγοντας από το δίπτυχο “ήλιος-θάλασσα” και ενισχύοντας και τις βόρειες και ορεινές περιοχές ώστε να υπάρχει ισοκατανομή, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται ανασυγκρότηση δυνάμεων και σκληρή δουλειά.


Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2021 11:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV