Ιατρική Αποστολή από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην Κολομβία

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2021 11:58

Ιατρική Αποστολή από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην Κολομβία

Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, διοργανώθηκε από 4-11 Ιουνίου Αποστολή της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης στην Κολομβία

Η αποστολή αποτελούνταν από 6μελὲς κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο πανοσ. Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή, και τη συμμετοχή: α) του καθηγητού Αιματολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ. Ιωάννη Κοτσιανίδη, Διευθυντού της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, β) του καρδιολόγου Δρ. Δημητρίου Φλώρου, γ) του χειρουργού Ορθοπεδικού, Δρ. Χρήστου Χατζηπαπά, Διευθυντού της Ορθοπεδικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως, και δ) δύο φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Επισκέφτηκαν τις πόλεις Μπογκοτά, Μεδεγίν, Μοντερία, Κόπα Καμπάνα, Κούκουτα και Σερετέ, όπου είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να διανείμουν φαρμακευτικό υλικό, βιταμίνες καθώς και εκκλησιαστικά είδη δυσεύρετα στην περιοχή, κυρίως όμως οι γιατροί μας εξέτασαν περισσότερους από 250 ασθενείς στα κινητά ιατρεία που κάθε φορά έστηναν στις πόλεις που επισκέπτονταν, για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους ορθοδόξους αδελφούς μας κατοίκους των περιοχών αυτών.


Παρά την φυσιολογική κόπωση από τις συνεχείς μετακινήσεις και το απαιτητικό Πρόγραμμά τους, τα μέλη τῆς Αποστολής αποκόμισαν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ζωής, βιώνοντας τις δύσκολες συνθήκες ζωής των κατοίκων, συναισθανόμενοι επίσης το τεράστιο έργο που επιτελείται στην μακρινή αυτή γωνιά της γης υπό την σκέπη του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα και την άοκνη και αδιάλειπτη παρουσία στην περιοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου.

Η Ορθόδοξη τοπική Εκκλησία της Κολομβίας είναι νεοσύστατη (ιδρύθηκε προ δεκαετίας) εντούτοις με τη χάρη του Θεού αριθμεί ήδη 15.000 περίπου ορθοδόξους χριστιανούς, στους οποίους η εκεί παρουσία της Αποστολής μας έδωσε δύναμη και ενίσχυσε το θρησκευτικό τους συναίσθημα, σημειώνει η ανακοίνωση. 

Ο π. Ειρηναίος και τα μέλη της Αποστολής επισκέφτηκαν απομακρυσμένες κατάφυτες ζούγκλες, όπου είχαν τη χαρά να συμμετέχουν και στο Μυστήριο του βαπτίσματος νέων ορθοδόξων χριστιανών μεταξύ των οποίων ένας έλαβε και το όνομα Άνθιμος προς τιμή του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος εξέφρασε προς τα μέλη του κλιμακίου την ευγνωμοσύνη του για όσα σπουδαία προσέφεραν και μετέφερε στους συμμετέχοντες τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, καθώς και την πατρική του ευχή και ευλογία καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2021 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV