Θύμιος Σώκος:«Η Σαμοθράκη μπορεί να εξελιχθεί σε τόπο προορισμού για κάθε εποχή»

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουνίου, 2011 13:51

Θύμιος Σώκος:«Η Σαμοθράκη μπορεί να εξελιχθεί σε τόπο προορισμού για κάθε εποχή»

Θύμιος ΣώκοςΚρίσιμα θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία της Σαμοθράκης αλλά και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων εξετάστηκαν χθες (Κυριακή 26 Ιουνίου 2011) σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο (Χώρα) κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου στο ακριτικό νησί.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Χανός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης και κατασκευής νέων λιμενικών υποδομών, στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του νησιού καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο, την ύδρευση του νησιού ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο πρόβλημα των απορριμμάτων.


Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα αναβάθμισης των δασικών υπηρεσιών στο νησί ενώ ιδιαίτερα βαρύτητα έδωσε στην ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΑΠ προκειμένου μέσα από τη χωροταξική οργάνωση να δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για την οικιστική ανάπτυξη έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι προνομιούχες περιοχές της Σαμοθράκης. Επίσης επέμεινε στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού που θα υποστηρίζεται από τον πρωτογενή τομέα.

«Η Σαμοθράκη μπορεί να εξελιχθεί σε τόπο προορισμού για κάθε εποχή», επισήμανε ο κ. Σώκος, «αρκεί να αξιοποιηθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού που είναι μοναδικά».

 


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουνίου, 2011 13:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV