Θρησκευτικές εκδηλώσεις Ιουλίου σε Ορεστιάδα και Βύσσα

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιουλίου, 2011 08:38

Αγία Μαρίνα


 

Επικειμένης της εορτής της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργου κατά την οποίαν πανηγυρίζει το φερώνυμον Ιερόν Παρεκκλήσιον εις τον αύλειον χώρον του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος, ευλογία και προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού, ανακοινούμεθα την διοργάνωσιν σειράς λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και παρακαλούμεν διά την συμμετοχήν Σας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Σάββατον 16 Ιουλίου:

–  7:00 μ.μ. Δέησις και μεταφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγ. Μαρίνης από το Παρεκκλήσιον εις τον Ι. Ναόν Αγ. Θεοδώρων.

– 7:30 μ.μ.  Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνού.

– 8:30 μ.μ. Τιμητική διάκριση από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας στις εθελόντριες κυρίες του Εκκλ. Συμβουλίου και της Τραπέζης Αγάπης του Ιερού Ναου Αγ. Θεοδώρων.

– 9:00 μ.μ. Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από το Λύκειο  Ελληνίδων ( παράρτημα Ν. Ορεστιάδος  ) στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού Αγ. Θεοδώρων.

Κυριακή 17 Ιουλίου :

– 7:00 έως 10:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ .κ. Δαμασκηνού.

 

– 7:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκλησις εις την Αγίαν Μαρίναν.

– 8:00 μ.μ.  Μεταφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνης εις το Παρεκκλήσιον.

 

 

 

Αγία Παρασκευή

Επικειμένης της υποδοχής του Ιερού Λειψανου της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Ν. Βύσσης, σας προσκαλούμε χάριν ευλογίας και αγιασμού, εις τας λατρευτικάς εκδηλώσεις κατά το συνημμένο πρόγραμμα:

Δευτέρα 18 Ιουλίου:

–  7:30 μ.μ. Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγ. Παρασκευής έμπροσθεν του Αγιάσματος της Ιεράς Μονής, δέησις και μεταφορά Αυτού εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής.

–  8:00 μ.μ. Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού.

–  9:00 μ.μ. έως 01:00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

 

Επικειμένης της εορτής της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας κατά την οποίαν πανηγυρίζει η Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Ν. Βύσσης, ευλογία και προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού, ανακοινούμεθα την διοργάνωσιν σειράς λατρευτικών  εκδηλώσεων και παρακαλούμεν διά την συμμετοχήν σας.

Πρόγραμμα

– Δευτέρα 25 Ιουλίου :

8:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

9:30 μ.μ. Λιτάνευσις της Εικόνος, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας και αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

10:00 μ.μ. έως 01:00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

 

– Τρίτη 26 Ιουλίου:

7:00 έως 10:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

10:15 π.μ.  Αγιασμός στη φιάλη της Ι. Μονής.

 

07:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία.

 

 

Μετά τιμής και ευχών

+ Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ & ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

 


Συντάκτης Νewsroom 12 Ιουλίου, 2011 08:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV