Θα κάνουν τα παιδιά μας μάθημα στο δημαρχείο, αν ο δήμος δεν φροντίσει για τη θέρμανση στα σχολεία!

Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2011 09:24

Το πρωί της Δευτέρας θα κριθεί, αν οι γονείς της Ορεστιάδας καταλάβουν το δημαρχείο και ‘μεταφέρουν’ κυριολεκτικά το μάθημα στις αίθουσες του δημαρχείου ή αν τελικά καταφέρει ο δήμος να αντεπεξέλθει στα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας.


“Εάν κλείσουμε τα σχολεία δίνουμε χρόνο στο δήμο να καθυστερήσει την προμήθεια πετρελαίου, εις βάρος ποιων, των μαθητών! Εάν κινηθούμε στο χώρο του δημαρχείου και δούμε ότι από τη στιγμή, που έχουμε ζέστη εδώ, θα φέρουμε τα παιδιά μας, δημοτικό κτίριο το ένα, δημοτικό κτίριο το άλλο.” διευκρίνισε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Ράδιο Έβρος η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, κ. Αγάθη Κουτσούλη.

Αγάθη Κουτσούλη, Πρ. Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας

Παρόλο που η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία έχει κοινοποιηθεί στο δήμο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, δεν έγιναν οι ανάλογες ενέργειες από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, κατά συνέπεια επικρατεί ένταση μεταξύ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας και της δημοτικής αρχής.

Εννέα είναι αυτήν τη στιγμή τα σχολεία δίχως θέρμανση στην Ορεστιάδα, όπως αναφέρει η κ. Κουτσούλη. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο Γυμνάσια ή Λύκεια, αλλά και νηπιαγωγεία, γεγονός που εξοργίζει τους γονείς ακόμη περισσότερο.

Μετά την πρόσφατη γενική συνέλευση της Ένωσης την Τρίτη, οι γονείς αποφάσισαν να αποστείλουν τελεσίγραφο προς το δήμο, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι σε άλλους δήμους, το πρόβλημα έχει διευθετηθεί, ενώ ο δήμος Ορεστιάδας αρκείται στο να αποδίδει τα αίτια της καθυστέρησης στις δυσκολίες προσαρμογής των νεοσύστατων σχολικών επιτροπών μετά την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη


Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2011 09:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV