Θα επαναχρησιμοποιούνται τα Σχολικά Βιβλία- Τέρμα η φιλοσοφία του “αναλώσιμου”

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2011 08:55

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/06/2011, στα σχολεία.


Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.

Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Η σχετική εγκύκλιος:

ΘΕΜΑ: Δράση: «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων – 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία»

Σε συνέχεια του 14991/Γ7/26-11-2010 εγγράφου της Υπηρεσίας μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για την σπουδαιότητα του Εθελοντικού Προγράμματος Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων. Στόχος του Προγράμματος είναι η συστηματική συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών μετά το πέρας της χρήσης τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Φτάνοντας στη λήξη του σχολικού έτους καλούνται όλοι οι μαθητές με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, των Διευθυντών των Σχολείων και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, να παραδώσουν τα βιβλία στο σχολείο τους, ιδιαίτερα όσα έχουν διατηρήσει σε καλή κατάσταση.

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Δ/ντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς, την 6η Ιουνίου 2011, η οποία θα είναι κοινή για την συγκέντρωση των βιβλίων σε όλα τα σχολεία της χώρας, θα πρέπει με όποιες δράσεις μπορούν να αναδείξουν τη σημασία αυτής της προσπάθειας και να κινητοποιήσουν όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να συγκεντρώσουν το μέγιστο αριθμό σχολικών βιβλίων που μπορούν.

Τα βιβλία αυτά θα φυλαχτούν σε κάθε σχολείο, και θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011. Η περίσσεια των βιβλίων που θα δημιουργηθεί θα ληφθεί υπόψη για τη μείωση των παραγγελιών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η βράβευση των σχολείων με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων και η βράβευση της καλύτερης αφίσας.

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καλούνται άμεσα να επικοινωνήσουν με όλα τα σχολεία της περιοχής τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση. Τα σχολεία τα οποία δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής μέχρι τώρα πρέπει να αξιοποιήσουν την 6η Ιουνίου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα σχολικά βιβλία.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων να αναγνωστεί σε όλους τους μαθητές μέχρι την Παρασκευή 3 – Ιουνίου – 2011, η επιστολή – πρόσκληση της Υπουργού για τη δράση αυτή και η παρούσα εγκύκλιος.

 


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2011 08:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV