Θέσεις εργασίας για εποχικούς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2011 08:47

Την Παρασκευή δόθηκε η έγκριση από την αρμόδια υπουργική επιτροπή, και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να ξεκινήσουν να τρέχουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.200 εποχικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Παράλληλα, από το υπουργείο προχώρησαν στην κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα. Η απόφαση αφορά την πλήρωση θέσεων, ώστε να καλυφθούν ανάγκες τοπικών υπηρεσιών  της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς. Σύμφωνα με την κατανομή, θα προσληφθούν 151 Π.Ε. Γεωπόνοι- τομεάρχες δακοκτονίας (ελλείψει αυτών τεχνολόγοι φυτικής παραγωγής), 35 Δ.Ε. αποθηκάριοι και 2.014 εργατοτεχνίτες όπως παγιδοθέτες, ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς κ.α.

Οι προκηρύξεις των θέσεων θα γίνονται σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών ανά νομό και θα ακολουθείται η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στην κάθε προκήρυξη ξεχωριστά θα καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων.

Όσοι επιλεγούν ως τομεάρχες δακοκτονίας  και αποθηκάριοι θα απασχοληθούν για διάστημα έξι μηνών, ενώ η απασχόληση των εργατοτεχνιτών θα γίνεται με ημερομίσθια ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιφερειακής ενότητας. Όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως κατηγορίας ενδιαφέροντος, θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.  Σημειώνεται ότι ενδέχεται, μόνο για τις θέσεις των εργατοτεχνιτών, να μην εκδοθούν προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά ανακοινώσεις από τις περιφερειακές ενότητες, με τις οποίες οι υποψήφιοι θα καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρεθύμνης, Φθιώτιδος, Χαλκιδικής, Χίου, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις (πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας) που θα προκηρύξουν θέσεις για τους εν λόγω εποχικούς.

Πηγή: agronews.gr


Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2011 08:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV