Θέμα επίκαιρων ερωτήσεων από βουλευτές του Άρματος η μη καταβολή στον ΟΑΕΔ της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Συντάκτης Νewsroom 23 Φεβρουαρίου, 2013 16:47

Θέμα επίκαιρων ερωτήσεων από βουλευτές του Άρματος η μη καταβολή στον ΟΑΕΔ της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Με αφορμή την είδηση  ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε την διετία 2011-2012 από σχεδόν όλους τους  Έλληνες, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης κατέθεσαν σήμερα Ερώτηση (αρ. πρωτ. 7566/22.02.2013) προς τον Υπουργό Οικονομικών.


Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό Οικονομικών για ποιο λόγο νομοθετήθηκε η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της, παρ’ όλες τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη χώρα μας. Ποιος είναι ο υπεύθυνος Φορέας Διαχείρισης του συνολικού ποσού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και γιατί αυτός δεν έχει οριστεί και ανακοινωθεί;

Ζητάνε να πληροφορηθούν αν θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη, από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για το πού απορροφήθηκαν οι πόροι των εσόδων της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και με ποιες στρατηγικές καταπολεμά το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας την οικονομική ύφεση, η οποία εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες (νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι),πλήττει «νέες» ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες, αρχηγούς και μέλη  οικογενειών,  στην παραγωγική ηλικία 30-55 ετών.

Στην ερώτησή τους οι κ.κ. Δημαράς και Αβραμίδης επισημαίνουν ότι για το θέμα της παρακράτησης φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές είχε κατατεθεί η με αρ. πρωτ. 3133/20.12.2011 Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών και σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία δεν απαντήθηκε, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων. Με την Ερώτηση του 2011 ο τότε Υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν προσδιοριστεί οι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλιστεί ο αρχικός και κύριος στόχος της παρακράτησης αυτής από μισθωτούς και συνταξιούχους ώστε να πεισθούν οι Έλληνες πολίτες ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα φοροεισπρακτικό μέτρο μέσω του οποίου θα κλείσει κάποια «τρύπα» οικονομικών εκκρεμοτήτων του κράτους.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Φεβρουαρίου, 2013 16:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV