Η χορωδία του 2ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης τραγουδά τον ύμνο του Εθνικού

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 10:53

Η χορωδία του 2ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης τραγουδά τον ύμνο του Εθνικού

Ο πρόεδρος του Εθνικού Χάρης Καρυωτάκης παρέλαβε από την μουσικό του 2ου Δημοτικού σχολείου Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη, τον διασκευασμένο ύμνο του συλλόγου, που τραγούδησε η χορωδία του σχολείου.


Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την μουσικό και τα παιδιά, καθώς και τον αναπληρωτή διευθυντή του σχολείου Νίκο Μαστρογιαννίδη, για την αποδοχή της πρότασης του Εθνικού να διασκευάσουν τον ύμνο. Ο ύμνος του συλλόγου τραγουδισμένος από τους τροβαδούρους του Εθνικού πριν 50 χρόνια περίπου, είναι ένα ιστορικό στοιχείο της πόλης, όπως είπε και ο πρόεδρος και γι αυτό δεν αλλάχθηκε η μελωδία και οι στίχοι, παρά μόνο ο ρυθμός, ο οποίος έγινε πιο γρήγορος, σύγχρονος όπως ακούγεται από την σημερινή νεολαία. Απευθυνόμενος στα παιδιά της χορωδίας, είπε ότι μπορεί αυτή η διασκευή να παίζει για τα επόμενα 50 χρόνια και να νιώθουν υπηρήφανα ότι συμμετείχαν και αυτά.

Η μουσικός Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη, ευχαρίστησε κι αυτή τον Εθνικό για την πρόταση, που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του σχολείου να δείξουν το ταλέντο τους, αλλά και να ζήσουν την εμπειρία την ηχογράφησης σε στούντιο.

Στη συνέχεια η χορωδία τραγούδησε τον ύμνο, φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο και στο τέλος ο κ.Καρυωτάκης ευχήθηκε στα παιδιά “καλές σπουδές και καλό καλοκαίρι”.

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 10:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV