Η φροντίδα της ψυχικής υγείας η απάντηση του ΣΟΦΨΥ Ν. Έβρου στην κρίση…

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2011 08:37

 



Ο Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου ολοκλήρωσε με επιτυχία στις αρχές Ιουλίου 2011, ένα δίμηνο Πρόγραμμα Υποστήριξης των οικογενειών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στην Αλεξ/πολη.

Σε μια εποχή καθολικής διάβρωσης θεσμών, αξιών και συμβόλων, το 2μηνο αυτό Πρόγραμμα υποστήριξης των οικογενειών ήρθε για να μεταδώσει τη γνώση γύρω από την ψυχική νόσο αλλά και να αναθερμάνει το ανθρώπινο, να ενισχύσει τους θεσμούς. Έτσι λοιπόν, τα μέλη των οικογενειών που παρακολούθησαν την ομάδα υποστήριξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ψυχικής υγείας και να υποστηριχθούν ψυχολογικά, ανταλλάσσοντας τις κοινές τους εμπειρίες, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς, που απορρέουν από τη φροντίδα του ψυχικά πάσχοντος μέλους τους.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης…. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, καθώς η ανάγκη για γνώσεις και υποστήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας είναι μεγάλη και ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Έβρου έχει σκοπό να την αναδείξει.

Ευχαριστούμε όλους τους εισηγητές- ειδικούς ψυχικής υγείας, ιδιώτες αλλά και εργαζόμενους στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας και στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αλεξ/πολης, που συμμετείχαν εθελοντικά στο Πρόγραμμα και στήριξαν την προσπάθεια: Αρσενία Μαλακόζη- Κοινωνική λειτουργός, Καδόγλου Μαρία- Κοινωνική λειτουργός, Αγγελική Γιαντσελίδου- Ψυχολόγος, Πασχάλης Κεκές- Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Χρήστος Σαμέλης- Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Στρατιωτικός Ιατρός, Άνθιμος Τζίκος- Ψυχίατρος, Στράτος Βραχιώλιας- Ψυχολόγος. Ευχαριστούμε επίσης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας για την παραχώρηση του χώρου αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην ομάδα υποστήριξης, οι οποίοι με την συμμετοχή, τη στάση και τις απόψεις τους ενισχύουν το Σύλλογο για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Για να γίνει κανείς μέλος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Έβρου αρκεί να απευθυνθεί στα γραφεία της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, όπου προσωρινά φιλοξενείται ο Σύλλογος: Λεονταρίδου 2, 68100, Αλεξ/πολη, τηλ: 2551038178, email: [email protected], www.axd.gr/sofsi/. Επίσης, μπορείτε να μας αναζητήσετε με το όνομα του Συλλόγου στο Facebook.

 


 

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2011 08:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV