Η συλλογή και επεξεργασία απορριμμάτων στην ΑΜΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια

Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2020 09:14

Η συλλογή και επεξεργασία απορριμμάτων στην ΑΜΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια

Η ορθή συλλογή και η ολοκληρωμένη επεξεργασία των απορριμμάτων στην ΑΜΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια

Σύσκεψη με θέμα την ορθή συλλογή και την ολοκληρωμένη επεξεργασία των απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ (ΠΕΔ ΑΜΘ), Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, του Προέδρου της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ).


Συγκεκριμένα, εξετάστηκε διεξοδικά η πρόοδος των έργων που βρίσκονται σε φάση κατασκευής και ορίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουν άμεσα και τα υπόλοιπα έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και για επιπλέον έργα και δράσεις σχετικά με τις υποδομές, τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τα πράσινα σημεία και την ανακύκλωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη σχεδιασμού νέων έργων και παρεμβάσεων ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Για όλα αυτά τα θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους Δήμους και τη ΔΙΑΜΜΑΘ.


Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2020 09:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV