Η ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας για τη μη ένταξη της περιοχής στα έργα υποδομών του ΔΠΘ

Συντάκτης Νewsroom 21 Απριλίου, 2020 14:10

Η ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας για τη μη ένταξη της περιοχής στα έργα υποδομών του ΔΠΘ

Για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας

Μεταξύ των θεμάτων αυτών η μη ένταξη της Ορεστιάδας στα έργα υποδομών του ΔΠΘ, ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ως Άγονο Τύπου ‘Α και η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου:

Η έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, για έργα υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μεταφέρει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε αναπτυξιακή τροχιά, βοηθώντας παράλληλα το πανεπιστήμιο να προσφέρει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, σε συνθήκες που αντικατοπτρίζουν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό περιβάλλον. Το έργο του ΔΠΘ, προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών καθώς και άλλων κτηριακών εγκαταστάσεων. Ωστόσο όπως διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις των πρυτανικών αρχών, η περιοχή του Βορείου Έβρου και πιο συγκεκριμένα η πόλη της Ορεστιάδας, δεν θα ευνοηθεί από το συγκεκριμένο έργο, καθώς δεν θα συμπεριλαμβάνεται η σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στην εν λόγω μελέτη. Ως νέοι και κάτοικοι της περιοχής, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να διερευνήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη της περιοχής μας στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και την γενικότερη ενίσχυση των δύο τμημάτων που εδρεύουν στην Ορεστιάδα.


Την ίδια χρονική περίοδο, με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την απόφαση της Κυβέρνησης (ΠΝΠ Υπουργείου Υγείας) βάσει της οποίας το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου χαρακτηρίζεται Άγονο Τύπου Α’. Μία πολύ σημαντική εξέλιξη τόσο για το ίδιο το Νοσοκομείο, αλλά και ολόκληρο τον Βόρειο Έβρο, αφού οι διαδικασίες προσλήψεων γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, γίνονται ευκολότερες και όσοι επιλέξουν να δουλέψουν εκεί θα έχουν σημαντικά εργασιακά προνόμια.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι μας δοκιμαζόμαστε από την πανδημία του κορονοϊού, η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μας θυμίζουν έμπρακτα ότι είναι δίπλα την τοπική κοινωνία του Έβρου υλοποιώντας όλα τα δίκαια αιτήματα και προσπαθώντας να δώσουν ώθηση ανάπτυξης στον τόπο μας.

 Με βάση τα δύο παραπάνω στοιχεία, θεωρούμε ότι το επόμενο βήμα είναι να επιλυθούν τα όποια θέματα εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος της νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και να θωρακιστεί και αυτή η τόσο σημαντική για τον Βόρειο Έβρο εκπαιδευτική μονάδα. Η παρουσία  νέων ανθρώπων αποτελεί πνοή ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία, αλλά και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Έβρος ήταν, είναι και θα είναι  μια περιοχή που θα ευημερεί και θα αποτελεί τις «Θερμοπύλες» της σύγχρονης Ελλάδας. Άλλωστε η Κυβέρνηση, από τις πρώτες ημέρες ακόμη έδειξε το ιδιαίτερο βάρος που ρίχνει στην ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή μας, προκηρύσσοντας 400 θέσεις συνοριοφυλάκων με χαρακτηριστικά εντοπιότητας στη μοριοδότηση πολιτών της περιφέρειας μας και ιδίως της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Αιχμή του δόρατος όμως αποτέλεσε ο άμεσος κυβερνητικός σχεδιασμός και η συνολική αντίσταση σωμάτων ασφαλείας – τοπικής κοινωνίας, στην πρωτοφανή ασύμμετρη απειλή που  εμφανίστηκε στα σύνορα μας.

Με εκτίμηση, Δημ.Τ.Ο ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας.


Συντάκτης Νewsroom 21 Απριλίου, 2020 14:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV