Η λαθρομετανάστευση προβληματίζει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 16 Σεπτεμβρίου, 2010 11:30

Η λαθρομετανάστευση προβληματίζει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας



Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ορεστιάδας, πριν από δυο μέρες (14.09.2010), αποτέλεσε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Εισηγητής υπήρξε ο κ. Αντώνης Ουρουμίδης, ο οποίος επιχείρησε να μεταδώσει στους δημοτικούς συμβούλους μια ρεαλιστική εικόνα για την κατάσταση και τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Ο κ. Ουρουμίδης αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους περίπου 22.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας μέσω των χερσαίων συνόρων στην περιοχή του Βορείου Έβρου. Τα προβλήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αφορούν τόσο την ασφάλεια των πολιτών,  όσο και την υγεία, καθώς δεν υπάρχει σωστός ιατρικός έλεγχος κατά την είσοδο των μεταναστών στη χώρα.

Εισήγηση Αντιδημάρχου Ουρουμίδη για το θέμα της Λαθρομετανάστευσης – Δημ. Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Αντιδήμαρχος Α. Ουρουμίδης: Τι πρέπει να γίνει για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης – Δημ. Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Η συζήτηση, η οποία ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, αρχικά ξεκίνησε με προτάσεις για την ανέγερση ενός “φράχτη” από “συρματόπλεγμα”, ενώ στη συνέχεια ορισμένοι ζήτησαν να ασκηθεί πίεση κατά της Τουρκίας, η οποία δεν τηρεί τις διακρατικές συμφωνίες, εναλλακτικά προτάθηκε και “ο εκβιασμός της Ε.Ε.” σύμφωνα με τα πρότυπα της πολιτικής Γκαντάφι και έφτασε τέλος στην απαίτηση “δημοψηφίσματος”.

Άγγελος Παπαϊωάννου, δημ. συμβ., για το θέμα της λαθρομετανάστευσης – Δημ. Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Κώστας Λύτρας, δημ. σύμβ., για το θέμα της λαθρομετανάστευσης – Δημ.Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Κ. Λύτρας: Τι πρέπει να γίνει για τη λαθρομετανάστευση – Δημ. Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Γιώργος Καραμανίδης, δημ. συμβ. για το θέμα της λαθρομετανάστευσης – Δημ. Συμβ. Ορ/δας 14.09.2010

Ο πυρήνας του προβλήματος, ωστόσο, φέρεται να αποτελείται από το μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση,  την υπερφόρτωση των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών και την ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι το Κέντρο Υποδοχής στον οικισμό Φυλακίου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 350 άτομα, συχνά πρέπει να στεγάσει περισσότερα από 600 άτομα.  Η πρόταση να λειτουργήσει ακόμη ένα Κέντρο Υποδοχής στον οικισμό των Δικαίων προκαλεί έντονες αντιδράσεις τόσο στις δημοτικές αρχές όσο και στον πληθυσμό του οικισμού.

Το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας τέλος αποφάσισε ομόφωνα να συντάξει ψήφισμα συμπαράστασης στους αστυνομικούς και συνοροφύλακες της περιοχής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, το οποίο θα αποσταλεί και στους αρμόδιους υπουργούς.


Συντάκτης Νewsroom 16 Σεπτεμβρίου, 2010 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV