Η Θράκη πατάει…Γκάζι

Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2010 17:09

Η Θράκη πατάει…Γκάζι

«Η Θράκη πατάει Γκάζι» στο τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει από τις 10 – 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τις Νομαρχίες Έβρου και Ξάνθης.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 10-09-2010
20:30: Εγκαίνια.
«Η Θράκη πατάει….Γκάζι» και το φεστιβάλ ξεκινά με μια εντυπωσιακή πομπή από 10 γκάιντες, τα παραδοσιακά όργανα της Θράκης με τον ιδιαίτερο ήχο. Την πομπή συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).

20:30-21:30: Τα εγκαίνια θα τελεσθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ.Νικήτα Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο, κ.Νικόλαο Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Νομάρχη Έβρου, κ.Ν.Ζαμπουνίδη και του Νομάρχη Ξάνθης, κ.Γ.Παυλίδη. *Μπουφές με παραδοσιακές λιχουδιές με συνταγές από τη Θράκη

22:00-00:00: Συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη, που θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές μελωδίες της Θράκης.

Σάββατο 11-09-2010
18:00-21:00: Αφιέρωμα στην οικογένεια Καραθεοδωρή με τίτλο: «Από τις ρίζες στη Μητρόπολη….Το γένος Καραθεοδωρή στο χρόνο». Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Ομιλητές: Dr Πηλαβάκης Παύλος, Κα Παπαδάκη Μαρία, Κα Τσονίδου Χρύσα, Κος Σπανδάγος Ευάγγελος, Κος Μουσάς Ξενοφών, Κα Παπαθανασίου Μάρω. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Νικήτας Κακλαμάνης θα απονείμει τιμή σε δυο σημαντικούς απογόνους του γένους, τον Σκούταρη Αλέξανδρο και τη Σκούταρη Δέσποινα.
21:00-22:30: Πολύχρωμη μουσική παράσταση με τη Ζωή Τηγανούρια. Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μέσα από ρυθμούς tango, latin, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία.
22:30-00:00: Συναυλία με τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη και το συγκρότημά του, που τραγουδά την παράδοση της Θράκης μέσα από οικείες μελωδίες συνοδευόμενος από ούτι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο και κρουστά.

Κυριακή 12-09-2010
20:30-21:30: Θέατρο Σκιών με ιστορίες από τη Θράκη εμπνευσμένες από τον συγγραφέα Γιάννη Βουλτσίδη. Ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης, έξυπνος και πανούργος, φοβητσιάρης αλλά και γενναίος όταν το καλούσε η περίσταση, γεμάτος ζωή και δράση χαρίζει γέλιο στους μικρούς και μεγάλους..!
21:30-22:00: Το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.) και το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς ….!!
22:00–23:30: «Οι μάγισσες της Θράκης», Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι και μαγεύουν με την ερμηνεία και την εκφραστικότητά τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» από την έναρξη μέχρι το πέρας του Φεστιβάλ θα φιλοξενείται η οικονομία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες της Θράκης. Έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Φωτογραφίας από καλλιτέχνες της Θράκης, έκθεση κοσμημάτων και συγγράμματα θα μεταδίδουν στον επισκέπτη μια γεύση από Θράκη.


Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2010 17:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV