Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλωσορίζει τα άτομα με αναπηρία που θα λάβουν μέρος στα Special Olympics

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 08:02


«Οι μόνοι που δεν ευθύνονται, για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος»


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ο κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, υποδέχεται και καλωσορίζει τους ξένους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους που έρχονται στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στους Special Olympics, και εύχεται να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Εύχεται δε πολλές επιτυχίες στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που θα λάβουν μέρος.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία, παιδιά και ενήλικες, καθώς και οι οικογένειές τους, δεν έχουν φυσικά καμία ευθύνη για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα των συγκεκριμένων αγώνων, για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε και είναι σύμφωνη με τη φιλανθρωπίστικη αντίληψη συμπονετικού συντηρητισμού και κολακευτικού λαϊκισμού που αντιμετωπίζει το άτομο με νοητική αναπηρία ως αντικείμενο οίκτου και ελέους, ή για την κατασπατάληση κρατικού χρήματος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όταν οι ίδιες οι δομές στήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία και των οικογενειών τους και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η ΕΣΑμεΑ μήνες τώρα με δεκάδες παρεμβάσεις της υποστηρίζει ότι, την ώρα που χιλιάδες άτομα με νοητική αναπηρία και με άλλες βαριές αναπηρίες βρίσκονται εκτός σχολείων και το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να στηρίξει τη λειτουργία προγραμμάτων και υπηρεσιών που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία, είναι κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ανεύθυνο και απαράδεκτο να δαπανώνται τεράστια ποσά σε κοσμοπολιτισμούς και φιέστες που δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα στη χώρα και δεν αναγνωρίζονται ως αθλητικό γεγονός από καμία από τις διεθνείς αρχές διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων. Ήδη φορείς και Τύπος έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος: μέλος της ΕΟΕ καλεί τα μέλη της να μην παραστούν στις τελετές, «ώστε να μην νομιμοποιηθεί η κιτς παραποίηση του ιστορικού χώρου», ενώ δημοσιεύματα αναφέρονται σε «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» και «περίεργες αναθέσεις έργων». Παράλληλα, σε όλη τη χώρα, οι Έλληνες πολίτες καλωσορίζουν τους αθλητές, την ώρα που διαμαρτύρονται ενάντια στη διοργάνωση, όπως έγινε, των αγώνων στην Ελλάδα.

Η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση, όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας και τους εκπροσώπους των θεσμικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων έστω και την ύστατη στιγμή, να απέχουν από τις δημόσιες σχέσεις των Special Olympics και να μην νομιμοποιηθεί το «φαίνεσθαι», να μην νομιμοποιηθεί η επιστροφή στο φιλανθρωπικό κατεστημένο.

 

Η ΕΣΑμεΑ ζητούσε όλο το τελευταίο διάστημα από την Πολιτεία αντισταθμιστικά οφέλη για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές, μιας και η κυβέρνηση ήδη δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτών των αγώνων, την ώρα που οι δομές στήριξης τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και χιλιάδες άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο τον αποκλεισμό λόγω της οικονομικής κρίσης. Συνεχίζει να αγωνίζεται και να ζητά ως αναπηρικό κίνημα να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στα φαινόμενα του κολακευτικού λαϊκισμού και του συμπονετικού συντηρητισμού και να διαμορφωθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με τους φορείς των πολιτών, των εργαζομένων, την αυτοδιοίκηση, με όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το φιλανθρωπικό κατεστημένο δεν πρέπει να επιστρέψει και τα άτομα με αναπηρία να στηριχθούν ώστε να είναι να είναι φορείς δικαιωμάτων και υποκείμενα της τύχης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 08:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV