Η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο προσώπων από την Τουρκία

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2020 13:13

Η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο προσώπων από την Τουρκία

Απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την
Τουρκία για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε εχθές  η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στον περιορισμό συνδέσεων με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο με ισχύ ήδη από εχθές, Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι τις 15.4.2020.

Αφορά νέους περιορισμούς  προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή. «Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού» είπε και προσέθεσε ότι επίσης, περιορίζεται μέχρι τις 15.4.2020 η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.


Με νέα κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής από σήμερα επιβάλλονται οι εξής νέοι περιορισμοί:
 1.Ο προσωρινός περιορισμός μέχρι τις 15.4.2020 της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή. Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Επιπλέον, εξαιρούνται της απαγόρευσης τα φορτηγά οχήματα για τη μεταφορά εμπορευμάτων, καθώς και η μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.
 
2. Επίσης, περιορίζεται μέχρι τις 15.4.2020 η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2020 13:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV