Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με αντικείμενο τη διαμόρφωση ευνοϊκών όρων για την αποπληρωμή των δανείων του Ο.Ε.Κ

Συντάκτης news 17 Ιουνίου, 2010 10:38

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Μεγάλο ποσοστό των δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αδυνατεί  να αποπληρώσει τα δάνειά του, εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα. Η ασφυκτική οικονομική κατάσταση που υφίστανται τα νοικοκυριά  απειλεί την επιβίωσή τους δημιουργώντας ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.


Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων συνθηκών ο Ο.Ε.Κ. είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβει με δραστικό τρόπο υπέρ των δανειοληπτών με ένα πρόγραμμα κοινωνικών και αναπτυξιακών συνισταμένων, δίνοντας τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα.

Εκτός των προαναφερθέντων προτείνουμε όπως:

  • Τη δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια σε νοικοκυριά μισθωτών και συνταξιούχων με ταυτόχρονη επαναδιαμόρφωση των συνολικών όρων αποπληρωμής των δανείων.
  • Το άμεσο πάγωμα τουλάχιστον για ένα χρόνο, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, όλων των δανειακών υποχρεώσεων για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες και έχουν χαμηλά εισοδήματα.
  • Τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος για μακροχρόνια άνεργους με διαγραφή μέρους του χρέους, μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο ποσό και ταυτόχρονη προσαρμογή περιόδου χάριτος και ευνοϊκών όρων αποπληρωμής».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την διαμόρφωση και προώθηση ενός ειδικού πλαισίου σχετικά με τους όρους των δανείων που δίνονται από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου θα ωφελήσει εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, αλλά και θα εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων;

Συντάκτης news 17 Ιουνίου, 2010 10:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV