Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του άτυχου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου

Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2021 11:39

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του άτυχου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου

Με ομόφωνη απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η Βουλή να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του άτυχου 46χρόνου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου και πνίγηκε την ώρα που προσπαθούσε να φθάσει σε σχολείο για να απεγκλωβίσει μαθητές.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη στον Άγιο Γεώργιο στη Νέα Χιλή στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, καθώς ο αρχιπυροσβέστης κηδεύτηκε με τιμές ήρωα.


Σημειώνεται ότι το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας όταν συνέβη το τραγικό γεγονός τη Δευτέρα εξήραν τη θυσία του άτυχου πυροσβέστη εν ώρα καθήκοντος και εκφράσανε μαζί με τα συλλυπητήριά τους και την ευγνωμοσύνη τους.

Το πρόγραμμα «υιοθεσίας» της Βουλής προβλέπει την οικονομική στήριξη των οικογενειών έως την ενηλικίωση των παιδιών ή έως την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους σε περίπτωση σπουδών. Το ποσό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.


Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2021 11:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV