“Η αυλαία ανοίγει” για το Θέατρο Διόνυσος στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2011 11:52

“Η αυλαία ανοίγει” για το Θέατρο Διόνυσος στην Ορεστιάδα


Από την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ γυρίζει σελίδα. Την ημέρα που η παγκόσμια κοινότητα τιμάει και γιορτάζει το θέατρο (ως “Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου”), ένα νέο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει να υποδεχτεί τους θεατρόφιλους θεατές, και μάλιστα όχι σε κάποια “πρωτεύουσα” ή “μεγαλούπολη”, αλλά στη ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Έβρου. Ναι, 23 χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση μιας ομάδας παιδιών τότε, το σημερινό Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας -γνωστό απλά ως “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” – περνάει στην καλύτερη και πιο δημιουργική περίοδο της “πολυτάραχης” ζωής του.
Ένα όνειρο γίνεται πλέον πραγματικότητα, ειδικότερα δε σε μία περίοδο που υπάρχει επιτακτική ανάγκη για πραγμάτωση κάθε ονείρου…
Κάποιοι πήραν τα ρίσκα τους, τόλμησαν… και κάποιος, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο κ. Δημήτρης Πενταφράγκας ενστερνίστηκε το όνειρο και έγινε όχι μόνο συνοδοιπόρος, αλλά βασικός καθοδηγητής και ευεργέτης πλέον της γενέτειρας πόλης του, μέσω του Πολιτισμού, του Θεάτρου, του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
Έτσι, ένα γιαπί που πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέχρι να πάρει την τελική του μορφή, έγινε πλέον ΘΕΑΤΡΟ σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, μοναδικό στην περιφέρεια και ένα πραγματικό στολίδι του Πολιτισμού μας.

Η αυλαία ανοίγει λοιπόν…


Κάθε Κυριακή:
πρωί στις 11:30 – “Μια τρελή τρελή πολυκατοικία” του Γ. Ξανθούλη, θεατρική παράσταση για παιδιά
βράδυ στις 9:00 – “Ο Ηλίας του 16ου” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ: Κυριακή 27 Μαρτίου

Κάθε Τετάρτη
στις 9 μ.μ. – “Κοινός Λόγος”, αληθινές ιστορίες. Παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα “λαθραία” ή “παράνομη” μετανάστρια…
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 30 Μαρτίου

Κάθε Δευτέρα
στις 9 μ.μ. – “Λεύτερο Ζευγάρι” των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 11 Απριλίου

…και φυσικά, ένα πλήρες πρόγραμμα Πολιτισμού με φιλοξενούμενες παραστάσεις από άλλους θιάσους, με βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές βραδιές, εικαστικά δρώμενα και ό,τι πραγματικά χρειάζεται ένας άνθρωπος για να νιώσει νοήμων, πολιτισμένο, δημιουργικό ον.


Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2011 11:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV