Η απάντηση της GEO-VET για τον ζεόλιθο: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Μανιάτης προσπαθεί να μπερδέψει όλη την κατάσταση

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2011 13:13

Η απάντηση της GEO-VET για τον ζεόλιθο: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Μανιάτης προσπαθεί να μπερδέψει όλη την κατάσταση

Νέος κύκλος εξελίξεων ανοίγει μετά την αποστολή εγγράφου από την πλευρά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ε. Σώκο, με το οποίο ζητείται η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λατομικού χώρου στα Πετρωτά.


Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη επένδυση, την οποίαν υποστηρίζουν τόσο οι βουλευτές του νομού, όσο και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε “ξεπαγώσει” τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση διυπουργικής επιτροπής υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο. Μια ημέρα αργότερα, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, είχε εγκρίνει την απευθείας μίσθωση λατομείου. Ωστόσο, στις 14 Ιουνίου (σε φάση ισχυρού κλονισμού της κυβέρνηση Παπανδρέου), ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης ανακάλεσε την συγκεκριμένη απόφαση.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις ο εκπρόσωπος της εταιρείας GEO-VET, Ν. Αλεξανδρίδης & ΣΙΑ Ο.Ε., κ. Ιωάννης Βορδογιάννης, απάντησε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με το Ράδιο Έβρος, ότι υπάρχουν δυο ισότιμες διαδικασίες, αυτή της απευθείας ανάθεσης, αν δεν εκφραστεί ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, και εκείνη του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η εταιρεία GEO-VET από το 2004 μέχρι σήμερα έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την απευθείας ανάθεση, όπως ορίζει ο λατομικός κώδικας. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο  ο υφυπουργός προσπαθεί να ακυρώσει τη νομιμότητα όλων των προηγουμένων ενεργειών της.

“Ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Μακεδονίας-Θράκης) έχει υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο με την εταιρεία και υπήρξε εξέλιξη, ο κ. Μανιάτης με διάφορες προσπάθειες προσπαθεί να μπερδέψει όλη αυτή την κατάσταση “.

“Δεν μπορεί να γίνει μια άλλη καινούργια διαδικασία, μετά από εφτά- οχτώ χρόνια διαδικασίας και ταλαιπωρίας δεν μπορεί να γίνει από την αρχή… Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση, που επικρατεί. Μέχρι τώρα θα μπορούσε να λειτουργεί αυτή η επιχείρηση με επενδυτές 40 εκ. ευρώ – δεν ζητάμε ούτε μια δραχμή από την πολιτεία – δεν μπορώ να καταλάβω, μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτό το πράγμα!” , πρόσθεσε.

Ι. Βορδογιάννης, εκπρ. εταιρείας GEO-VET, Ν. Αλεξανδρίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2011 13:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV