Η Ακαδημία Στίβου του Εθνικού εισάγει τα παιδιά στην άθληση

Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2011 11:58

Η Ακαδημία Στίβου του Εθνικού εισάγει τα παιδιά στην άθληση

Ακαδημία Στίβου Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Πηγή Δεβετζή

Η έλευση της άνοιξης φέρνει στο προσκήνιο αθλήματα ανοιχτού χώρου όπως ο στίβος. Η ακαδημία στίβου του Εθνικού πάντα πρωτοπόρα σε ποσότητα και ποιότητα υπηρεσιών προς τους μικρούς αθλητές, περιμένει και φέτος με ανοιχτές αγκαλιές αρχάρια, αλλά και προχωρημένα παιδιά για να τα μυήσει στο χώρο του αθλητισμού γενικά, μιας και ο στίβος είναι το κατεξοχήν άθλημα εισαγωγής στα σπορ.


Με επιστημονικό προπονητικό προσωπικό υψηλών προδιαγραφών αποτελεί εγγύηση για τη σωστή εκγύμναση των παιδιών.

Καθημερινά 4-5 μμ. για μαθητές Α έως και Ε δημοτικού και  5-6 μμ. για μαθητές ΣΤ δημοτικού και γυμνασίου, Σάββατο στις 10 πμ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΤΖΩΪΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ: ΜΙΧΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

1. ΜΗΤΗΛΕΤΣΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (πρώτος προπονητής και προπονητής άλματος ύψους): Γεννήθηκε στη Ρουμανία. Πρωταθλητής Ρουμανίας στο άλμα σε ύψος. Προπονητής στίβου στην Εθνική Ρουμανίας και στις  ομάδες της Αλεξ/πολης από το 1983. Από το 2003 ανέλαβε το τμήμα στίβου του Εθνικού. Έχει διατελέσει προπονητής χάντμπολ και βόλεϊ σε ομάδες της πόλης. Εργάζεται στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ως καθηγητής ΕΙΔΙΠ, στην ειδικότητα στίβου.

(ΤΗΛ.  -6972439210 –  email: [email protected])

2. ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (υπεύθυνος ακαδημίας στίβου και προπονητής αντοχής): Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Αθλητής με διακρίσεις σε Πανελλήνιους αγώνες στους δρόμους ημιαντοχής-ημιαντοχής. Αποφοίτησε το 1988 από το ΤΕΦΑΑ και το 2009 από το Οικονομικό παν/μιο. Κάτοχος Μεταπτυχιακού  και υποψήφιος διδάκτωρ στο ΤΕΦΑΑ. Προπονητής στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής ’86-’98. Εκπαιδευτής στα ΠΕΚ, με πολλές δημοσιεύσεις, μέλος επιτροπής ΚΕΑΤ(ΤΑΔ) του ΥΠΕΠΘ και μέλος ΕΣΥΕΑ (προγραμμάτων ταλέντων ΓΓΑ), σε ΔΣ αθλητικού οργανισμού Δήμου Κομοτηνής, σε ΔΣ συλλόγου κριτών Θράκης, σε ΔΣ συλ.γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολείου Αλεξ/πολης. Από το 2009 στο τμήμα στίβου του Εθνικού.

( TΗΛ.6932401096- e-mail: [email protected])

3.ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(προπονητής δρόμων και εμποδίων): Υπήρξε αθλητής του Εθνικού με διακρίσεις στα 110 με εμπόδια. Αποφοίτησε το 1991 από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στην προπονητική. Έχει παρουσιάσει 22 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και παγκόσμια συνέδρια προπονητικής. Από το 2001 ανήκει στο διδακτικό-επιστημονικό προσωπικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάσκει το μάθημα του στίβου. Από το 1993 ασχολείται με την προπονητική στίβου, αναδεικνύοντας αθλητές με συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς αγώνες. Από το 2009 στο τμήμα στίβου του Εθνικού.

(τηλ.6944610293 – e-mail: [email protected] )

4) TΣΙΑΚΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(προπονητής αλμάτων): Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο στίβο. Αθλητής  ταχυτήτων και εμποδίων με διακρίσεις σε Πανελλήνιους αγώνες. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως συνεργάτης της Γ.Γ.Α. σε προγράμματα ανίχνευσης ταλέντων. Προπονητής στίβου από το 1996. Κατέχει τίτλο επίσημου προπονητή στίβου ( Α΄ Κατηγορίας). Από το 2003 στο τμήμα στίβου του Εθνικού.

(τηλ-6977850135 -e-mail: [email protected])

5) ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(προπονητής ρίψεων): Καθηγητής Φ.Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό. Ως προπονητής ενόργανης επί σειρά ετών έχει αναδείξει Πανελληνιονίκες.

(τηλ.6936130999- e-mail: [email protected])

6.ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ Π. ΚΩΝ/ΝΟΣ (προπονητής επί κοντώ): Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το1957. Kάτοικος Κομοτηνής. Πτυχιούχος Ε.Α.Σ.Α. Θεσσαλονίκης με «άριστα», ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό και διπλωματική στο άλμα επί κοντώ. Υπήρξε αθλητής του επί κοντώ με διακρίσεις και ως βετεράνος, καθώς επίσης προπονητής αθλητών στίβου στην αναπτυξιακή φάση και αλτών υψηλών επιδόσεων του επί κοντώ. Πρόεδρος – αντιπρόεδρος αθλητικού συλλόγου. Είναι κάτοχος: α) Master of Arts (Leeds), με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην ειδική προπονητική β) Διδακτορικού διπλώματος στη Φ. Α. (Τ.Ε.Φ.Α.Α. – .ΔΠ.Θ.) με «άριστα» και διατριβή εξειδικευμένη στην προπονητική – βιοκινητική του άλματος επί κοντώ γυναικών. Γνωρίσει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στην Ελλάδα και  το εξωτερικό.

(τηλ.6947691595-email: [email protected])


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο κλασσικός αθλητισμός αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αθλήματα. Η διάδοση του οφείλεται τόσο στη φυσικότητα των κινήσεων (τρέξιμο, άλμα, ρίψη), όσο και από το γεγονός ότι αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα. Στις αναπτυγμένες χώρες της δύσης τα παιδιά πριν ασχοληθούν με οποιοδήποτε άθλημα περνούν πρώτα από το στίβο. Επίσης οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης έχουν οργανωμένα τμήματα στίβου.

Σκοπός του κλασσικού αθλητισμού μέσα από την προπόνηση είναι η ανάπτυξη των σωματικών και λειτουργικών ικανοτήτων των αθλουμένων αλλά και η διάπλαση ανθρώπων με προσωπικότητα. Η ενασχόληση με τα αγωνίσματα του στίβου στη σχολική ηλικία λειτουργεί έτσι ώστε να προάγει την υγεία με διάφορους τρόπους. Επιφέρει επίσης βελτιώσεις στη δύναμη και στην καρδιοναναπνευστική αντοχή, οι οποίες αν δεν εξασκηθούν στη συγκεκριμένη ηλικία δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο ίδιο επίπεδο σε μεγαλύτερη ηλικία. Η προπόνηση αντοχής μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη οξυγόνου κατά 35%. Ο καρδιακός μυς μπορεί να βελτιωθεί σε μέγεθος και ποιότητα, ενώ η σωστά σχεδιασμένη προπόνηση δύναμης και ταχύτητας βελτιώνει την εμφάνιση και την ποιότητα των μυών.

Συγκεκριμένα η ενασχόληση με τον στίβο:

-γυμνάζει αρμονικά και σχηματίζει το σώμα κατά τα «αρχαιοελληνικά πρότυπα»

-οδηγεί στην αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού βάρους

-προλαμβάνει την υποανάπτυξη ορισμένων μυών και μυϊκών ομάδων, λόγω της φυσικότητας των κινήσεων

-βελτιώνει τη στάση του σώματος και την λειτουργία των αρθρώσεων

-προλαβαίνει την πρόωρη φθορά του στηρικτικού και κινητικού μηχανισμού

-αυξάνει την ικανότητα του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος

Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις θετικές συναισθηματικής φύσεως και ψυχικές επιδράσεις του κλασσικού αθλητισμού. Εκδηλώνονται με την μορφή αυξημένης αυτοπεποίθησης, αποφασιστικότητας, επιμονής, πειθαρχίας και ικανότητας συγκέντρωσης.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2011 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV