Η έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας είναι ο λόγος της καθυστέρησης για τα πεντάμηνα;

Συντάκτης Νewsroom 16 Ιουνίου, 2012 13:41

Η έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας είναι ο λόγος της καθυστέρησης για τα πεντάμηνα;

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

H ταλαιπωρία των 307 ωφελούμενων του Προγράμματος πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας σε φορείς της Ορεστιάδας συνεχίζεται καθώς μέχρι και σήμερα ούτε ένα ευρώ δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Ήδη οι ωφελούμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας από την επόμενη εβδομάδα καθώς παρά το γεγονός ότι από το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνεται ότι έχει αποδεσμευτεί το 40% του συνολικού ποσού της «εξασφαλισμένης» χρηματοδότησης, τα χρήματα δεν πιστώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο φορέας υλοποίησης του Προγράμματος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, καθησυχάζει διαρκώς τους ωφελούμενους ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και αργά ή γρήγορα θα τα λάβουν επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, κυκλοφορούν διάφορες φήμες για την καθυστέρηση αυτή, η οποία λέγεται ότι οφείλεται στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος κι όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς το Εργατοϋπαλληλικό φαίνεται να οφείλει στους εργαζομένους του μισθούς τουλάχιστον από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να στερείται της δυνατότητας να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα ανωτέρω είναι φήμες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα. Εάν τυχόν ευσταθούν, όμως, ανακύπτει μέγα θέμα περί αναξιοπιστίας του φορέα υλοποίησης, ο οποίος επιμένει μέχρι και σήμερα ότι η καθυστέρηση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Ιουνίου, 2012 13:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV