Ημερίδα για την πλημμυροπροστασία

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:17

Η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στις 9:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων HELEXPO CORONA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τη 2η ενημερωτική ημερίδα για το έργο:


«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ» (FLINKMAN).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω έργου του Προγράμματος Civil Protection της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκη είναι Επικεφαλής εταίρος του έργου το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Υδάτων και παρακολουθείται από ομάδα έργου με συντονιστή το Γεν. Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Νικόλαο Τσοτσόλη και στελέχη από τη Διεύθυνσή Υδάτων, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και τη Δ/νση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (Τμήμα Σερρών).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του έργου.

Οι βασικές δράσεις του έργου περιλαμβάνουν:
• Τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρησης και ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα διαχείρισης καταστροφών πλημμύρας.
• Τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών των κρατών μελών, που θα συμμετέχουν στο προτεινόμενο έργο αρχικά και την επέκτασή του, αργότερα και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και σε τρίτες χώρες.
• Την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πρόληψη και τη διαχείριση μίας πλημμύρας.
• Τις αρμοδιότητες, τους ρόλους και τον τρόπο συνεργασίας των φορέων μεταξύ τους.
• Την ανάπτυξη ενός μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των φορέων αυτών.
• Τη σύνταξη ενός Οδηγού με καλές πρακτικές για την ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των ενεργειών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την πρόληψη ή/και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από μία πλημμύρα.
• Την αποστολή του Οδηγού Καλών Πρακτικών στους ενδιαφερόμενους φορείς και τη διαβούλευση επ’ αυτού για τα περιεχόμενα του και τις προτεινόμενες καλές πρακτικές.
• Ενέργειες ενημέρωσης και διάδοσης των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, Υπηρεσιών, τοπικών φορέων σχετικών με την Πολιτική Προστασία, καθώς και φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών.

Δελτίo Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης


Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV