Ημερίδα για την «Κοινοτική Πρωτοβουλία JESSICA

Συντάκτης news 22 Ιουνίου, 2010 07:46

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει στην Κομοτηνή, στο Ξενοδοχείο ARCADIA (πλησίον Πανεπιστημιούπολης), την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 στις 9.30 π.μ., ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Κοινοτική Πρωτοβουλία JESSICA».

Η συγκεκριμένη κοινοτική πρωτοβουλία αποτελεί ένα νέο εργαλείο αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές. Το όνομα προέρχεται από το ακρωνύμιο «Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas» – «Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές».


Μέσω των νέων διαδικασιών, παρέχεται στα κράτη – μέλη η ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν μέρος των μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων που λαμβάνουν από την Ε.Ε. μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, για να επενδύουν σε έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων σχεδίων για την προαγωγή βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος ως ομιλητές στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σ’ αυτήν οικονομικοί και παραγωγικοί φορείς καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πέντε νομούς.


Συντάκτης news 22 Ιουνίου, 2010 07:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV