Ημέρα Ευρώπης 2018: Συμπαράσταση στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται άδικα

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Μαΐου, 2018 14:05

Ημέρα Ευρώπης 2018: Συμπαράσταση στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται άδικα

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος “ΡΗΣΟΣ”  διοργανώνει ποδηλατοβόλτα με προορισμό τις Καστανιές Έβρου. Στο πλαίσιο αυτής της διαδρομής δεν θα περάσει την Αδριανούπολη για να παραστεί στις εκδηλώσεις της γειτονικής χώρας όπως έκανε κάθε χρόνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δύο στρατιωτικούς.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος “ΡΗΣΟΣ” για να τιμήσει την Ημέρα της Ευρώπης, όπως και κάθε χρόνο θα διοργανώσει ποδηλατοβόλτα με προορισμό τις Καστανιές Έβρου, χωρίς όμως να περάσει την  Αδριανούπολη με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις της γειτονικής χώρας. Θα υψώσουν πανό συμπαράστασης για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται τον Δημήτρη Κουκλατζή και τον Άγγελο Μητρετώδη.

Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 10:30 π.μ. Όσοι ακολουθήσουν αυτήν την διαδρομή θα πρέπει να έχουν μαζί τους κράνοι,  φωσφορούχα γιλέκα και φώτα απαραίτητα.


Η Τριεθνής Ποδηλατική Συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας στα πλαίσια της εορτής για την Ημέρα της Ευρώπης (13 Μαΐου) που σηματοδοτεί την ειρήνη, την φιλία, τον πολιτισμό και τον αλληλοσεβασμό των λαών, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, γιατί  Ευρώπη είναι οι άνθρωποι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η οικοδέσποινα χώρα θα είναι η Τουρκία και συγκεκριμένα η πόλη της Αδριανούπολη.

Φέτος ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “ΡΗΣΟΣ” δεν θα συμμετέχει!

Θα βροντοφωνάξει για την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό του Δημήτρη Κουκλατζή και του Άγγελου Μητρετώδη.

Η Σκέψη μας είναι μαζί τους 


Εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Δεν παύουν όμως να μην μας επηρεάζουν τέτοια γεγονότα.

Σεβόμαστε το εθνικό δίκαιο όλων των χωρών, γιατί προπάντων είναι ανθρώπινο φαινόμενο.

Λόγω της συχνότητας όμως τέτοιων καταστάσεων στην περιοχή μας, και της άμεση επίλυση τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από συνεννόηση των δυο πλευρών, μέσα στα πλαίσια της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης που έχουμε καταφέρει τα τόσα χρόνια εδώ, επιθυμούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε τα παιδιά να είναι όσο ποιο σύντομα κοντά στις οικογένειες τους.

Δεν μπορεί δυο Ευρωπαίοι πολίτες να είναι κρατούμενοι σε μία από τις διοργανώτριες χώρες – μέλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης;

Την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής “Διακήρυξης Σουμάν”. Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Ρήσος 1

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Μαΐου, 2018 14:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV