Ευχαριστήθηκαν συλλήψεις διακινητών σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Συντάκτης Νewsroom 17 Ιουλίου, 2011 08:31

Ευχαριστήθηκαν συλλήψεις διακινητών σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα σήμερα (17/07/2011) τις πρώτες πρωινές ώρες ,  μετά από συντονισμένες ενέργειες  της ειδικής ομάδας δίωξης  λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας,  συνελήφθησαν τέσσερις Αφγανοί διακινητές με διαφορά δυο ωρών.


Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στην  περιοχή της  Ν. Βύσας Ορεστιάδας, συγκεκριμένα συνελήφθησαν στις (03:30 ) δυο (02) Αφγανοί διακινητές καθώς αποπειράθηκαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας εικοσιπέντε (25) λαθρομετανάστες με δυο πλαστικές βάρκες, στην πρώτη βάρκα επέβαιναν οι δυο διακινητές οποίοι ερχόμενοι στην ελληνική όχθη  άπλωναν σχοινί κατά μήκος του ποταμού Έβρου για να γίνει γρηγορότερα η διεκπεραιώσει των λαθρομεταναστών  στο ελληνικό έδαφος με την δεύτερη βάρκα.

Δυο ώρες αργότερα (05:30) στην περιοχή Ορεστιάδας συνελήφθησαν άλλοι δυο (02) διακινητές επίσης υπήκοοι Αφγανιστάν, κάτοικοι Τουρκίας οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν  στο εσωτερικό της χώρας ομάδα  δεκαέξι λαθρομεταναστών  με πλαστική βάρκα. Αρχικά επιβίβασαν στην  πλαστική βάρκα  οχτώ  λαθρομετανάστες τους οποίους οι δυο διακινητές αποβίβασαν  στην ελληνική όχθη, την ώρα που επέστρεφαν   στην Τουρκική πλευρά  με σκοπό να προωθήσουν και τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες   οι άντρες της ειδικής ομάδας που επέβαιναν στο  πλωτό μέσο που διαθέτουν  προέβησαν στην σύλληψη τους.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε αύξηση εισροής λαθρομεταναστών στον Έβρο, γεγονός που οφείλετε κατά πολύ στο ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου σε πολλά σημεία δεν ξεπερνά τα 40 με 50 εκατοστά, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να περνούν το ποτάμι ακόμα και πεζοί.

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Ιουλίου, 2011 08:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV