Ευρωπαϊκή βοήθεια προς της περιφέρειες της χώρας για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Συντάκτης Νewsroom 19 Σεπτεμβρίου, 2011 07:44

Η πορεία του ΕΣΠΑ, το προβλήματα που παρουσιάζονται όσον αφορά στην απορροφητικότητά του, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξής του θα βρεθούν στο επίκεντρο των τριήμερων συναντήσεων εργασίας  για το ΕΣΠΑ, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, από 19-21 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.


Θέματα συζήτησης

– Κατάσταση προγραμμάτων:

Α) Τι έχει γίνει σήμερα, τι σχεδιάζεται να γίνει, πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα εμπόδια και ποιες συγκεκριμένες δράσεις προκύπτουν από αυτό το γεγονός.

Β) Πού βρίσκεται η κάθε περιφέρεια , σε σχέση με τα ανενεργά έργα και τις «νεκρές» εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.

– Προσδιορισμός εντός μιας περιφέρειας ή και εντός του περιφερειακού προγράμματος των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων, δηλαδή τι συμπεράσματα προκύπτουν για περαιτέρω δράσεις.

– Ποιες διοικητικές ανάγκες προκύπτουν από τη συζήτηση κατά τη συνάντηση εργασίας. Για παράδειγμα, ποια νομοθετικά μέτρα πρέπει να ληφθούν…

– Πώς και με ποια κριτήρια θα μπορούσε να υποστηριχθεί ακόμη περαιτέρω η αναπτυξιακή προσπάθεια των περιφερειών.

– Πώς και με ποια μέτρα θα μπορούσε να επιταχυνθεί ακόμη περαιτέρω η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της κάθε περιφέρειας.

Συναντήσεις με περιφερειάρχες

Οι συναντήσεις με τους περιφερειάρχες θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και θα είναι διάρκειας 45 λεπτών.

09:30-10:15 ΠΕΠ Αττικής (Σγουρός).

10:15-12:30 ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου (ΑγοραστόςΠεργαντάςΚαχριμάνης).

12:30-14:45 ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (ΚατσιφάραςΤατούλης)

15:30-17:45 ΠΕΠ Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔακήςΨωμιάδηςΓιαννακίδης).

17:45-20:00 ΠΕΠ Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (ΑρναουτάκηςΓιακαλήςΜαχαιρίδης).

Συναντήσεις με υπουργούς

Την Τρίτη, ο ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τους υπουργούς, στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν τα αντίστοιχα  επιχειρησιακά προγράμματα, ήτοι:

– με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βελτίωσης Προσπελασιμότητας),

– με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος),

– με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (Επιχειρησιακά Προγράμματα Ανταγωνιστικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Τεχνικής Βοήθειας).

Στις 7 το απόγευμα θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

Γιοχάνες Χαν-Ευάγγελος Βενιζέλος

Τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Γιοχάνες Χαν θα συναντηθεί στη μία και μισή το μεσημέρι και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο ξενοδοχείο Divani Caravel-Αίθουσα «Μυκήνες».

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο επίτροπος θα συναντηθεί και με μια ομάδα 30 γερμανών δημοσιογράφων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πηγή: aftodioikisi.gr


Συντάκτης Νewsroom 19 Σεπτεμβρίου, 2011 07:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV