Εστίαση Έβρου: Δυσχέρειες από τα νέα μέτρα – Δύσκολα να φτάσει στον καταναλωτή η αύξηση στον καφέ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Σεπτεμβρίου, 2021 16:14

Εστίαση Έβρου: Δυσχέρειες από τα νέα μέτρα – Δύσκολα να φτάσει στον καταναλωτή η αύξηση στον καφέ

Για τα νέα μέτρα στην εστίαση, που είναι σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, τις αυξήσεις στην τιμή του καφέ και τις ελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκος Γεωργιάδης

Αρχικά, μιλώντας για τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην εστίαση και τα όσα αλλάζουν. ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε μια “έκπληξη” των μέτρων, καθώς πλέον στο γκρουπ των εμβολιασμένων για τους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν έφηβοι και παιδιά άνω των 12 ετών, που θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για να εισέρχονται από σήμερα σε κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέτρο που χαρακτήρισε “καταστροφικό” καθώς όπως εξήγησε πολλοί γονείς μπορεί να είναι ήδη εμβολιασμένοι όμως τα παιδιά τους να μην είναι, οπότε αυτό τους αποκλείει αυτόματα από το να επιλέξουν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για οικογενειακή έξοδο.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε την πολύ μεγάλη πίεση που δέχονται τα καταστήματα εστίασης και πως πλέον τα νέα μέτρα είναι ό,τι χειρότερο ειδικά για την περιοχή του Έβρου, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να διατηρηθεί όλο τον χρόνο εξωτερικός χώρος από καταστήματα εστίασης ώστε να εξυπηρετεί και ανεμβολίαστους, ωστόσο φέτος η πληθώρα των καταστηματαρχών αναζητεί τρόπους ώστε να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης τους και σε εξωτερικό χώρο. Παράλληλα στους εσωτερικούς χώρους εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα όπως 85% πληρότητα, καθιστοί πελάτες και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, οι ίδιες που ισχύουν στους εξωτερικούς χώρους. “Δηλαδή η διαφοροποίηση που κάνει το κράτος στον εμβολιασμένο και μη είναι να βάλει τον εμβολιασμένο απλά μέσα να μην βραχεί” δήλωσε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι αυτό που θέλουν να τονίσουν ως κλάδος είναι πως ουσιαστικά η κυβέρνηση πετάει στην εστίαση το μπαλάκι για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.


Μιλώντας για τις αυξήσεις που αναμένονται στην τιμή του καφέ και τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως αποτελεί “εκπληκτικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης” καθώς οι πρώτες ύλες όπως και ο καφές αυξάνονται τα τελευταία 6 χρόνια ενώ σκοπός της κυβέρνησης ήταν να ανακοινώσει στην ΔΕΘ πως ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%. Παράλληλα εξήγησε πως το 13% στον ΦΠΑ για την εστίαση ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε λόγω πανδημίας και όχι μόνιμα, ανανεώνεται ανά εξάμηνο.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως οι καταναλωτές δεν θα δουν αύξηση στον καφέ καθώς, όπως κάνουν και τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες προσπαθούν να “απορροφηθεί” η αύξηση και πως, σίγουρα ο κάθε επιχειρηματίας αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο, ωστόσο ήδη οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους ώστε να μην φτάσει καμία αύξηση της τιμής του καφέ στους καταναλωτές.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Σεπτεμβρίου, 2021 16:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV