Ερώτηση 5 βουλευτών του ΚΚΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2014 11:55

Ερώτηση 5 βουλευτών του ΚΚΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας   Διαμάντω Μανωλάκου,Νίκος Μωραΐτης,Νίκος Καραθανασόπουλος,Θεοδόσης Κωνσταντινίδης,Γιώργος Λαμπρούλης στον ΥΑΑΤ  (Αθανάσιο Τσαυτάρη)    σχετικά με τον  ΟΠΕΚΕΠΕ:

 Καταγγελίες γίνονται και κατακραυγή έχει ξεσηκωθεί από αγρότες, γεωπόνους, σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, γεωτεχνικούς συλλόγους και ομοσπονδίες και άλλους φορείς ενάντια στη σκανδαλώδη φωτογραφική προκήρυξη για τον ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), που ζητάνε να ακυρωθεί.


Οι όροι και προϋποθέσεις της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, ο χρόνος των λίγων εργάσιμων ημερών για τους ενδιαφερόμενους, φωτογραφίζουν αυτούς που είχαν την ευθύνη του ΟΣΔΕ μέχρι τώρα, ΠΑΣΕΓΕΣ-Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών- «GAIA Eπιχειρείν» μαζί και συγκεκριμένη εταιρία, που αν και πληρωνόντουσαν για τις υπηρεσίες του ΟΣΔΕ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΑΑΤ), ωστόσο παράνομα χαράτσωναν άγρια για τις ίδιες υπηρεσίες γεωργούς και κτηνοτρό­φους (κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ). Αν και υπήρχαν καταγγελίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυτό δεν έκανε τίποτα για να το σταμα­τήσει. Αντίθετα το Υπουργείο συνεχίζει προκλητικά την ίδια τακτική, την καθ΄ ολοκληρία στήριξη του στο υπάρχον σχήμα και με την συγκεκριμένη προκήρυξη, που χαρακτηρί­ζεται ότι «φωτογραφίζει σκηνικό που έχει μεθοδευτεί» και είναι σε βάρος των αγροτών.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, όπως η Ένωση Αγρινίου να ζητάει, υπογραφές αγροτών με εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις που εξοργίζουν, μέσα από συμβάσεις εκχώρησης απαιτήσεων και εξουσιοδοτήσεις  (τα επισυνάπτουμε).  

Ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και κομματιών δουλειάς του ΟΠΕΚΕΠΕ, την αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με εργασιακή εμπειρία, για να γίνουν φτηνότεροι και ακόμη φτωχότεροι οι εργαζόμενοι, το 

Υπουργείο υποβιβάζει τον Οργανισμό και υποχρεώνει και αλυσοδένει τον αγροτοπαραγωγό, ώστε να υποβάλλει την αίτηση ΟΣΔΕ αποκλειστικά μέσω του φορέα που έχει εξουσιοδοτηθεί μέχρι το 2020, χωρίς να διευκρινίζει αν θα επιβαρύνεται να πληρώνει επιπλέον ή όχι. Δηλαδή υποχρεώνει να δίνει ουσιαστικά λευκή επιταγή στον φορέα και να υπογράφει για λογαριασμό του όλες τις αποφάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ταυτόχρονα φαίνεται να  στερείται ο αγροτοπαραγωγός τη δυνατότητα να καταθέτει ο ίδιος την αίτηση του, αλλά μόνο μέσω ενδιάμεσου, γεγονός απαράδεκτο!

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

— Γιατί δεν αναλαμβάνει το Υπουργείο με τις δικές του υπηρεσίες και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη δημόσια και δωρεάν εξυπηρέτηση των αγροτών για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ, με ταυτόχρονη προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των αγροτοπαραγω­γών, με λιγότερο κόστος, χρόνο και καλύτερη ποιότητα.

— Τι θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες όσα χρήματα καταχρηστικά έχουν παρακρατηθεί από τις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων.

— Τι μέτρα θα πάρει για την αναβάθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ με εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2014 11:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV