Ερώτηση Τσιαούση για τη στέγαση των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με άνεργες συζύγους

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2011 08:01

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα την μέριμνα για τη στέγαση των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων οι σύζυγοι είναι άνεργοι/άνεργες.


Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι: «Την 3-6-2011 δημοσιεύθηκε στο υπ΄ αριθμ. 1139 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η υπ΄ αριθμ. Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τίτλο “Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα”.

Η συγκεκριμένη απόφαση στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του ΥΠΕΘΑ για την ποιοτική αναβάθμιση της προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού και ιδιαίτερα του προσωπικού με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις ρυθμίζει ορισμένα σοβαρά θέματα. Δυστυχώς όμως στο άρθρο 5 “Στέγαση στελεχών σε οικήματα των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων“, δεν περιλαμβάνεται στην κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, η κατηγορία προσωπικού όπου οι σύζυγοι στρατιωτικών είναι άνεργοι/άνεργες. Είναι αποδειγμένη με επίσημα στοιχεία  η περιορισμένη έως και ανύπαρκτη δυνατότητα πρόσβασης στην τοπική αγορά εργασίας, των συζύγων των στρατιωτικών υπαλλήλων που δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, έχει σοβαρό αντίκτυπο στις στεγαστικές ανάγκες των μόνιμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα υψηλά μισθώματα, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί αδήριτη ανάγκη, γι’ αυτό και θα πρέπει αμβλύνουμε τις επιπτώσεις από τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, αναλογιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους. Γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε τροποποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας στέγασης των στελεχών Ε.Δ. διότι μέχρι και σήμερα στερούνται τη δυνατότητα στέγασης οικογένειες, που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα της ανεργίας».

 

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να τροποποιηθεί η υπ΄ αριθμ. Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ώστε να υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα για τη στέγαση των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων οι σύζυγοι είναι άνεργοι/άνεργες ;
  • Σκοπεύετε να εντάξετε τη συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού στους κλάδους των Ε.Δ. που κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, δικαιούνται στέγασης στα στρατιωτικά οικήματα;

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2011 08:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV