Ερώτηση Τσιαούση για την επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων κατά τους θερινούς μήνες

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2011 08:16

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων κατά τους θερινούς μήνες, με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες Διευθύνσεις.


Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Σε συνέχεια της ερώτησης με αριθμ. Πρωτ. 231/22-07-2010 με θέμα: «Προβλήματα στη λειτουργία των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων του Νομού Έβρου», οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό στο Αστυνομικό Τμήμα των Κήπων (την κυριότερη βορειοανατολική πύλη εισόδου στη χώρα μας) εξακολουθεί να υφίσταται. Κατά τους θερινούς μήνες η κίνηση των ταξιδιωτών προς την Τουρκία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο (μετακίνηση κυρίως Τούρκων υπηκόων από τις χώρες της Ευρώπης), διαμορφώνοντας ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στη διενέργεια των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων.

Αναλογιζόμενη την κατάσταση που επικρατεί κάθε χρόνο κρίνεται απολύτως αναγκαία η ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού είτε με απόσπαση είτε με προσωρινή μετακίνηση από γειτονικές ή πλησιέστερες Διευθύνσεις. Αρκετά  είναι τα στελέχη άλλων Διευθύνσεων, που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της υπηρεσίας στους Κήπους, και διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Με την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων ώστε να υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης προσωπικού και τοποθέτησης σε αυτές κατά τις τακτικές ετήσιες μεταθέσεις, δεν θα επιβαρυνθεί ο Δημόσιος Προϋπολογισμός. Έτσι θα μπορέσει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσωπικό σε μία πολύ σημαντική υπηρεσία, που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έλλειψης προσωπικού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πραγματοποιώντας γρηγορότερα τους απαιτούμενους ελέγχους και αποφεύγοντας τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα σύνορα».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαιτούμενες δράσεις ώστε να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα των Κήπων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του κατά τους θερινούς μήνες.

 


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2011 08:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV