Ερώτηση της Όλγας Ρενταρή – Τέντε σχετικά με την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του τμήματος Μάνδρας – Ορμενίου του Εθνικού Δικτύου και της Περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 16 Ιουνίου, 2010 15:20

Αμφότερα τα έργα είναι καίριας σημασίας για την περιοχή: Το μεν πρώτο επειδή οι πρόσφατες πλημμύρες έχουν καταστρέψει μεγάλα τμήματά του υπάρχοντος δρόμου με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η διέλευση των τροχοφόρων. Επιπλέον, σε πολλά τμήματα του κάθετου άξονα σταμάτησαν οι εργασίες αποπεράτωσής του προκαλώντας ιδιαίτερη αγωνία στους κατοίκους οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι των Λαβάρων εκφράζουν το φόβο ότι θα υποστούν ξανά, με την πρώτη βροχή, τις καταστροφικές συνέπειες μιας νέας υπερχείλισης του ποταμού, μιας και τα έργα στο τμήμα Λαβάρων – Ψαθάδων δεν πραγματοποιούνται και δεν έχουν δρομολογηθεί οι πόρτες διεξόδου του νερού σε αυτά τα σημεία.

Στο δεύτερο έργο (Περιφερειακός Αλεξανδρούπολης) η ανάγκη άμεσης κατασκευής πηγάζει από το γεγονός ότι η λειτουργία των ΧΥΤΥ και του ΚΔΑΥ στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα εξυπηρετούν και τους δύο νομούς Έβρου – Ροδόπης, εκτός του ότι θα επιτείνουν την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης δεν θα επιτρέψουν την πολυαναμενόμενη σύνδεση του Λιμανιού με την Εγνατία.


Η κα. Ρενταρή – Τέντε τονίζει ότι η ανάγκη δημοπράτησης και κατασκευής των δύο έργων είναι επιτακτική και άμεση, διαπίστωση στην οποία έχει συμφωνήσει, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, και ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Μαγκριώτης. Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία από ενδεχόμενες καταστροφές η βουλευτή ρωτά:

  1. Αν υπάρχουν κονδύλια για τη δημοπράτηση και κατασκευή των δύο αυτών πολύ σημαντικών έργων;

  2. Πότε  προβλέπεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και με ποια προτεραιότητα;



Συντάκτης Νewsroom 16 Ιουνίου, 2010 15:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV