Ερώτηση Κουίκ-Ουζουνίδη στην Βουλή με Θέμα Χωρίς Υγεία η Σαμοθράκη

Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2014 11:26

Ερώτηση Κουίκ-Ουζουνίδη στην Βουλή με Θέμα Χωρίς Υγεία η Σαμοθράκη

ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

 

 

Το νησί της Σαμοθράκης, το νησί στην εσχατιά του Αιγαίου, είναι εγκαταλελειμμένο από ιατρικές ειδικότητες που σχετίζονται με την επιβίωση όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των ίδιων των παιδιών της. Ο Παιδίατρος είναι είδος εν ανεπαρκεία για την Σαμοθράκη, όπως και ο Καρδιολόγος.

 

Θέματα που έθεσαν με ιδιαίτερη έμφαση οι κάτοικοι του νησιού στους δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Μαρίνο Ουζουνίδη, οι οποίοι χτες Κυριακή (27.04.14) πραγματοποίησαν εκεί επίσκεψη, στα πλαίσια της προεκλογικής τους περιοδείας, ο πρώτος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο δεύτερος ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του ΑΜ-Θ Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΥΓΕΙΑ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Χτες Κυριακή (27.0414) επισκεφτήκαμε το νησί της Σαμοθράκης και ζητήσαμε ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί.

 

Δεν μας έκανε εντύπωση η υποστελέχωση που διαπιστώσαμε.

 

Τριάντα μίλια από την Αλεξανδρούπολη, με θάλασσες που βγάζουν και απαγορευτικό, το Κέντρο Υγείας έχει έναν Προϊστάμενο Γενικής Ιατρικής και μια ειδικευόμενη Ιατρό, η οποία μάλιστα, σε λίγες μέρες παίρνει μετάθεση σε άλλο σημείο του Έβρου.

 

Το κυριότερο που μας επεσήμαναν οι κάτοικοι, που θέλουν να κρατήσουν εκεί τα παιδιά τους, είναι ότι το Κ.Υ δεν διαθέτει ούτε παιδίατρο!

 

Αναρωτιόμαστε αν έχει γίνει ποτέ μελέτη για το πόσο κοστίζει η παρουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως παιδίατρου, καρδιολόγου κτλ σε σχέση με το κόστος των διακομιδών είτε με το πλωτό της καταδίωξης του Λ.Σ είτε με Super Puma τα οποία φαντάζομαι ότι δεν διατίθενται τσάμπα για το ΕΚΑΒ.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

  1. Πώς σκοπεύετε μέσα στη μνημονιακή πολιτική σας να θωρακίσετε ιατρικά το νησί της Σαμοθράκης;
  2. Σε ένα νησί πoυ σφύζει από παιδιά, γιατί οι κάτοικοι του δεν θέλουν να ξεριζωθούν, πότε σκοπεύετε να στείλετε Παιδίατρο;
  3. Ποιες ειδικότητες ιατρών πιστεύετε πρέπει να υπάρχουν σε ένα νησί όπως η Σαμοθράκη, η οποία μαζί με τη Λαδοξέρα αποτελούν τα σύνορα και μάλιστα ΑΟΖ της Ελληνικής επικράτειας;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

Μαρίνος Ουζουνίδης


Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2014 11:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV