Ερώτηση για τα προβλήματα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε η Βουλευτής Ελένη Τσιαούση

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2010 09:36

Ερώτηση για τα προβλήματα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε η Βουλευτής Ελένη Τσιαούση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία της Υπηρεσίας του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Τσιαούση.


Στην  ερώτησή της η κ. Τσιαούση επισημαίνει ότι “στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης ‘Δημόκριτος’ ειδικά μετά τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του, έχουν παρατηρηθεί σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, γεγονός, που δημιουργεί  “σοβαρά προβλήματα τόσο στο ζήτημα ελέγχου των επιβατών και αποσκευών, όσο και στην ασφάλεια των πτήσεων”.

Η κ. Τσιαούση αναφέρει, ότι “Έχει προταθεί κατ’ επανάληψη η ίδρυση ξεχωριστής υπηρεσίας για τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης,  ακολουθώντας την περίπτωση του αερολιμένα  Καβάλας στη Χρυσούπολη, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να αναλάβει και το μερίδιο που της αναλογεί στο θέμα της ασφάλειας των χώρων και των εγκαταστάσεων. Ενώ σε κάθε υπηρεσία βάρδιας θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 9 άτομα, ειδικά μετά την λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (2 άτομα στον έλεγχο αποσκευών, καθώς θα πρέπει να εναλλάσσονται σε τακτά χορικά διαστήματα λόγω ακτινοβολίας, 1 άτομο στην είσοδο των επιβατών στην αίθουσα ελέγχου προκειμένου να επιβλέπει τη διαδικασία, 1 χειριστής –ελεγκτής επιβατών με φορητή συσκευή ελέγχου, 1 χειριστής στη συσκευή ελέγχου αποσκευών και 1 άτομο για τη φύλαξη του αεροσκάφους και γενικότερα του χώρου, 2 άτομα στον χώρο αφίξεων για την επιτήρηση του χώρου, 1 σκοπός στο φυλάκιο εισόδου στον χώρο της πίστας και τροχοδρόμησης των αεροσκαφών)».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου, να λειτουργήσουν σωστά οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να εξασφαλίζεται η πραγματική προστασία των επιβατών και των επισκεπτών τόσο στον τομέα των  πτήσεων, όσο και στον τομέα των εγκαταστάσεων του;


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2010 09:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV