Ερώτηση Γεροντόπουλου για την αλλαγή καυσίμου στις πολυκατοικίες

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιανουαρίου, 2013 11:24

Ερώτηση Γεροντόπουλου για την αλλαγή καυσίμου στις πολυκατοικίες


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα Ιωάννη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Λιβιεράτο Ευάγγελο κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Έβρου ΝΔ κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος αναφορικά με την αλλαγή καυσίμου στις πολυκατοικίες.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
“Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, οδήγησε σε αλλαγές συνηθειών πολλών δεκαετιών σε μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας. Οι γρήγορες αλλαγές αυτές οδήγησαν στην διαπίστωση νομικών κενών, που ο Νομοθέτης δεν ήταν δυνατόν να προβλέψει.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 420/1987, αριθμός 2 παράγραφος 5, υπάρχει η δυνατότητα σε όλα τα κτίρια τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες της μία οριζόντιες ιδιοκτησίες, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συνιδιοκτητών, αλλαγής των υφιστάμενων εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης  υγρών καυσίμων,  με σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου.
Στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη το φυσικό αέριο, είναι αδήριτη η ανάγκη για την παροχή δυνατότητας αντικατάστασης της κεντρικής θέρμανσης υγρών καυσίμων, με άλλες μορφές ενέργειας φιλικές πάντα στο περιβάλλον.
Ερωτούνται οι κ. Υπουργοί:
1) Προτίθεται το Υπουργείο να επιτρέψει την υπαγωγή στην παραπάνω ρύθμιση του Προεδρικού Διατάγματος 420/1987, αριθμός 2 παράγραφος 5 και άλλες μορφές ενέργειες, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι φιλικές στο περιβάλλον και να μην υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.
Με τη ρύθμιση αυτή οι συνιδιοκτήτες που θα αλλάζουν μορφή ενέργειας, να απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τις πολυκατοικίες που αφορούν τα κοινόχρηστα της θέρμανσης”.


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιανουαρίου, 2013 11:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV